Spring naar content
Terug naar alle locaties

Lister Hostel Hogelanden

Lister Hostel Hogelanden biedt langdurige woonbegeleiding aan mensen met een ernstige alcoholverslaving (vaak in combinatie met andere psychiatrische aandoeningen), die voorheen veelal op straat woonden. Lees hier meer over onze begeleiding bij verslaving.

Lister locatie Hostel Hogelanden buitenkant tuin met tafel en stoelen

Begeleiding van Lister Hostel Hogelanden

Over Hostel Hogelanden op Twitter:

Bij Lister Hostel Hogelanden heeft iedere bewoner zijn eigen kamer, waarvan Lister de basisinrichting verzorgt. Gemeenschappelijke ruimtes, zoals de woonkamer en de keuken, worden gedeeld met medebewoners. Het hostel verzorgt drie maaltijden per dag. In de huiskamer mag geen alcohol gedronken worden, maar op de eigen kamer is dit wel toegestaan. Het pand is rolstoelvriendelijk en enkele kamers zijn aangepast voor bewoners met behoefte aan extra zorg of verpleging.

Op Hostel Hogelanden is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedere bewoner heeft een persoonlijk begeleider. Met de persoonlijk begeleider worden afspraken gemaakt over de wensen en specifieke aandachtspunten van de bewoners. Deze afspraken worden vastgelegd in een begeleidingsplan. Daarbij wordt aandacht besteedt aan onder andere de gezondheid, de financiën, een zinvolle dagbesteding en contacten met familie en vrienden.

Lister locatie Hostel Hogelanden gemeenschappelijke ruimte met biljart

Specialisatie      

Locatie Hogelanden is een woonvorm die gespecialiseerd is in de begeleiding van mensen met een ernstige alcoholafhankelijkheid.

Samenwerkingspartners               

Lister werkt intensief samen met onder andere Jellinek, Altrecht, Tussenvoorziening en het Leger des Heils.

Indicatie

Een geldige indicatie voor verblijf (Wmo, Wlz of justitie) is nodig.

Locatie

Lister, Hostel Hogelanden ligt in de Utrechtse wijk Ondiep. Het hostel ligt aan het water, op loopafstand van de stad en nabij winkels.

 

Hogelanden
Hogelanden WZ 32
3552 AC Utrecht
T (030) 2468919
E hogelanden@lister.nl

 

Lister Hostel Hogelanden logo 9292ov
Lister Hostel Hogelanden
Hogelanden Westzijde 32
3552 AC
(030) 246 89 19

Direct contact met Lister Hostel Hogelanden