Familievertrouwenspersoon

Als familie of naaste heb je soms vragen. Of maak je je zorgen. Daarom hebben we bij Lister een familievertrouwenspersoon. Als je het moeilijk vindt om je vragen of zorgen met de begeleiding te bespreken, dan kun je bij de familievertrouwenspersoon terecht.

Wat kan een familievertrouwenspersoon voor je doen?

De familievertrouwenspersoon is er voor naasten. Als jij er als naaste niet uitkomt met de begeleiding, dan helpt de familievertrouwenspersoon. 

Hieronder vind je voorbeelden van manieren waarop de familievertrouwenspersoon kan helpen. Zo kan de familievertrouwenspersoon:

Heb ik een verwijzing nodig?

Als naaste kun je rechtstreeks een beroep doen op de familievertrouwenspersoon. Je hebt dus geen verwijsbrief van de huisarts nodig.

Heb ik toestemming nodig?

Je naaste hoeft geen toestemming te geven. De locatie waar hij of zij woont hoeft dat ook niet te doen.

Waar kan ik afspreken?

Je maakt een afspraak op een plek die je prettig vindt. Dit kan online. Maar het kan ook op een locatie van Lister, of bij je thuis.

Moet ik betalen voor deze hulp?

Deze dienstverlening is gratis.

Zijn de gesprekken vertrouwelijk?

Deze gesprekken zijn vertrouwelijk. De familievertrouwenspersoon maakt een dossier aan. In dit dossier staan alleen de persoonsgegevens die nodig zijn om je hulpvraag te behandelen. Niemand mag dit dossier inzien. Alleen de familievertrouwenspersoon en jijzelf. 

Familievertrouwenspersonen doen er alles aan om je zo goed mogelijk verder te helpen. Zij staan los van de begeleiding van Lister. Waar nodig werken zij samen met de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen. Op deze manier wordt de onafhankelijkheid zo goed mogelijk gewaarborgd.

Contact opnemen

Mail naar:

Bel het nummer van onze familievertrouwenspersoon: