Diversiteit,inclusie en gelijkwaardigheid

Bij Lister vinden we het belangrijk dat iedereen zich thuis kan voelen, zich veilig voelt en zich vrij voelt om zichzelf te zijn. Zo kan iedereen bijdragen vanuit diens kwaliteiten en eigenheid, want verschil verrijkt. Hoe doen we dat binnen Lister?

zes personen staan gearmd naast elkaar

Binnen Lister zijn medewerkers uit verschillende teams betrokken bij dit onderwerp. We denken mee bij uitdagingen en halen verhalen op over wat er goed gaat. Ook nodigen we collega’s uit om lastige en verbindende gesprekken met elkaar te voeren en elkaar beter te leren kennen. Op het gebied van beleid denken we mee over hoe we inclusiever kunnen zijn en gelijkwaardigheid ook echt kunnen voorleven en uitdragen. We besteden aandacht aan verschillende feest- en herdenkingsdagen. Zo ontmoeten we elkaar bijvoorbeeld tijdens de Pride en we organiseren een iftar tijdens de ramadan. We herdenken en vieren samen Keti Koti en we besteden aandacht aan carnaval.

´Een plek waar je mag zijn wie je bent´

‘We kijken allemaal door onze eigen bril naar de wereld. Gekleurd door ervaringen, achtergrond en opvoeding. Juist die verschillende perspectieven kunnen heel verrijkend zijn. Voor iedereen is het belangrijk om een veilig thuis te hebben. Een plek waar je mag zijn wie je bent en de dingen kan doen die voor jou belangrijk zijn. Zo kan het fijn zijn als er ruimte is voor jouw religie of zingeving. Of waar jouw seksuele voorkeur en/of gender onvoorwaardelijk geaccepteerd worden.´

Marlous Stout, projectleider Diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid.

Speerpunten van de projectgroep