Forensische zorg

Forensische zorg is geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen die een strafbaar feit hebben gepleegd. Een psychiatrisch probleem kan hierbij een rol hebben gespeeld. Vaak zijn ze verslaafd. Het komt ook voor dat ze een lichte verstandelijke beperking hebben.

Hoe werkt de forensische zorg bij Lister?

Na een forensische behandeling kan het moeilijk zijn om terug te komen in de maatschappij. Lister begeleidt je bij de eerste stap. 

We geven deze begeleiding bij een psychiatrische stoornis, een verstandelijke beperking of een verslaving. We bieden structuur en voorspelbaarheid. Dat doen we op meerdere vlakken. Bijvoorbeeld begeleiding naar werk en dagbesteding. We zijn altijd dichtbij.

We kijken hoe het met je gaat. Als we zien dat het misschien mis gaat, dan gaan we daar gauw mee om. Dat doen we samen met je behandelaren. Om jouw herstelproces zo goed mogelijk te laten verlopen. Lister begeleidt al 25 jaar mensen uit de forensische zorg. Hun problemen zijn complex. Om hen zo goed mogelijk te helpen werken we veel samen met behandelinstellingen voor forensische zorg. 

Het Trimbos instituut heeft onderzoek gedaan naar begeleiding. Daarvan leren wij. Met de informatie van het Trimbos Instituut blijven wij onze begeleiding verbeteren.

Hoe meld ik me aan voor forensische begeleiding door Lister?

Heb je een wmo- of een justitiële indicatie? Dan kun je je aanmelden. Neem contact op met Lister voor meer informatie.

Bekijk ook

twee mannen zijn in gesprek over de administratie

Begeleiding

Begeleiding is er voor mensen vanaf 18 jaar met een psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslavingsproblematiek. Lister begeleidt mensen thuis door onze gebiedsteams ggz of met beschermd wonen. 

Wonen

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.

twee vrouwen zitten op een bank en zijn in gesprek met elkaar

Locaties

Neem hier alvast een kijkje op onze locaties. Je kunt je niet opgeven voor een locatie. Afhankelijk van jouw zorgvraag en de wachttijd krijg je een plek op één van onze locaties. Bekijk waar onze locaties zich bevinden.