Aanmelden voor begeleiding thuis

Je wilt je aanmelden voor begeleiding thuis? Lister biedt begeleiding aan huis vanuit het gebiedsteam ggz. Het gebiedsteam begeleidt (vanuit Lister) en behandelt (vanuit Altrecht). Elk gebiedsteam werkt in een bepaalde gemeente of wijk. In de gebiedsteams wordt nauw samengewerkt met Altrecht en andere (zorg)partijen in de wijk. Door deze aanpak kunnen kunnen we jou ondersteunen bij de verschillende begeleidingsvragen die je hebt.

twee vrouwen zitten aan tafel en een vrouw schrijft

Voor wie?

Lister biedt vanuit het gebiedsteam ggz inwoners met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid begeleiding dichtbij huis, in de wijk. Daarnaast richt het gebiedsteam zich op cliënten die niet uit eigen beweging in zorg komen, maar die zorg wel behoeven.

Aanmelden in de stad Utrecht

In de stad Utrecht kun je je aanmelden voor begeleiding thuis door Lister via de buurtteams. Zij starten de zorg op en beoordelen of hulp van Lister nodig is. Je kunt je bij hen aanmelden. Op de website van de buurtteams kun je met behulp van je postcode de contactgegevens vinden van jouw buurtteam.

Aanmelden in andere gemeenten (provincie Utrecht)

Woon je in één van deze gemeenten dan meld je je aan bij het sociale team van deze gemeente. Elke gemeente heeft één of meerdere sociale teams. Zij bepalen of je in aanmerking komt voor begeleiding door Lister. Voor meer informatie of aanmelden ga je naar het loket van jouw gemeente: