Spring naar content

WRAP training in Lunetten

De baas zijn over je eigen leven. Dat voelt goed! WRAP helpt je om de regie over je leven (weer) op te pakken. Er kunnen allerlei redenen zijn, in jezelf of in je omgeving, waarom je niet komt tot wat je eigenlijk wilt in je leven. Van op gang komen in de ochtend tot de zin van je leven (terug)vinden. WRAP is een praktische cursus om aan je welbevinden te werken, door een persoonlijk ‘levensplan’ te maken. WRAP is er voor iedereen.

Wat is WRAP?

WRAP staat voor Wellness Recovery Action Plan. Het is een cursus waarin je een persoonlijk herstelplan maakt. Stap voor stap pas je acties in je dagelijks leven toe, die goed bij je werken. Dat weet je, omdat je werkt vanuit je eigen ervaringen. En als deelnemers leer je ook van elkaar. Ervaringen van anderen kunnen steunend en inspirerend zijn.

Aanmelding

Voor vragen en aanmeldingen, stuur een mail naar carelvandenheuvel@lister.nl

De WRAP wordt gegeven op de dinsdagmiddagen, 9 bijeenkomsten.
Startdatum is 2 mei, vervolgdata zijn 9, 16, 23 en 30 mei, en 6, 13, 20 en 27 juni.

Tijd is van 13.00 – 15.30 uur en de deelname is kosteloos.

Adres is

Sociaal Cultureel Centrum De Musketon
Hondsrug 19
3524 BP Utrecht

Hoe werkt WRAP?

In de cursus nemen we de tijd, want zo’n levensplan maak je niet zo maar. We wisselen ideeën en ervaringen uit en maken dan de eerste versie. Hiermee ga je aan de slag. Hoe langer je met je WRAP leeft, des te beter sluit hij bij je aan. WRAP richt zich op kracht in plaats van klacht. Dat doen we door uit te gaan van hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun geven en krijgen. Dit zijn de kernbegrippen van herstel. Het plan is vooral gebaseerd op wat je goed doet. Je vult je gereedschapskoffer met alles waarvan je weet dat het bijdraagt aan je welbevinden. Andere hulpmiddelen helpen je om te ontdekken wat je zelf kunt doen als het minder goed met je gaat.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.