Spring naar content

Veel gestelde vragen stage

Voor welke opleidingen biedt Lister stages aan?

De volgende opleidingen sluiten het beste aan om bij ons stage te lopen:

  • Sociaal pedagogische hulpverlening (sph), jaar drie. Er zijn enkele plekken voor jaar twee (met een relevante mbo-vooropleiding).
  • Maatschappelijk werk en dienstverlening (mwd), jaar drie. Er zijn enkele plekken voor jaar twee (met een relevante mbo-vooropleiding).
  • Hbo-V, jaar drie en vier (20 weken).
  • (Medewerker) Maatschappelijke zorg niveau 4, derde jaar.

Andere opleidingen waar wij stages voor aanbieden zijn:

  • Administratie
  • ICT
  • Sport en bewegen nivo 3

Volg je een van deze opleidingen? Dan is ons advies om vooraf even telefonisch contact op te nemen met de praktijkopleider omtrent de mogelijkheden op dit moment.

Wat is de procedure voor een stageplek?

De praktijkopleider onderzoekt in januari/februari de mogelijkheden die elke locatie kan bieden aan stageplekken voor de periode september-juni. De praktijkopleider geeft de vacatures door aan de verschillende hogescholen en ROC´s. De school plaatst de vacature op een daarvoor bestemde vacaturesite van de school.

Je kunt als student solliciteren via de vacaturesite van je opleiding of via de website van Lister door de betreffende (stage)vacature aan te klikken en de button ¨Solliciteren¨ te gebruiken. De praktijkopleider ontvangt het stageverzoek en stuurt deze door naar de locatie; daar maken zij (op grond van een goed gemotiveerde brief en CV) een selectie wie er wel/niet uitgenodigd zullen worden voor een gesprek.

Word je uitgenodigd, dan heb je het gesprek met medewerkers en soms ook met een bewoner van de locatie. Is dit gesprek positief en kiest de locatie ervoor om jou de stageplek aan te bieden, dan volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek met de praktijkopleider om de stage formeel te maken. Op basis van deze gegevens zal er vervolgens een stageovereenkomst worden opgemaakt.

Heb je vragen? Je kunt altijd even contact opnemen met de praktijkopleider (bij voorkeur op maandag of donderdag) via (06) 33 72 19 83 of stage@lister.nl.

Wie gaat mij begeleiden?

Je krijgt minimaal één stagebegeleider op de locatie waar je stage gaat lopen. Deze medewerker begeleidt jou tijdens je stage. Je kunt met al je praktische vragen en vragen over het leren in de praktijk bij hem of haar terecht.

Waar kan ik stage lopen?

Lister heeft meer dan 20 locaties verspreid over de regio Utrecht. We streven ernaar om jaarlijks op elke locatie een of twee stagiaires aan te nemen.