Spring naar content

Werken bij Lister

Bij Lister begeleiden we mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen en/of verslavingsproblemen. Onze cliënten zijn mensen met verschillende achtergronden, eigen ideeën en een eigen manier van leven. Ieder mens is uniek en vraagt om een eigen aanpak. Werken bij Lister vraagt daarom ook verder gaan dan de geijkte paden. Steun, hoe lang of kort ook nodig, geef je samen vorm. Net zo lang tot alles weer loopt zoals gewenst. Dat dit moment komt, daar vertrouwen we bij Lister op. Altijd.

Wij zoeken mensen om ons team te versterken. Geloof jij onvoorwaardelijk in herstel? Kom dan bij Lister werken.

Bekijk al onze vacatures!

 

Ons werk kenmerkt zich door zes pijlers:

Onvoorwaardelijk vertrouwen in herstel

Je hebt het volste vertrouwen in het herstel van ieder mens. Wat er ook gebeurt; iedereen kan herstellen. Stigma’s gooi je overboord, jij kijkt verder. Waar anderen een chronische patiënt zien, zie jij potentie. Je hebt veel mensenkennis en bent misschien wel ervaringsdeskundige. Hoe dan ook, je geeft nooit op. Dat zit niet in jouw aard. Jij en je cliënt vormen een team en samen blijven jullie groeien. Altijd.

Innovatie

Je bent een pionier in de geestelijke gezondheidszorg en volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet. Nieuwsgierigheid en een kritische houding kenmerken jou en daarmee de drang om te experimenteren met nieuwe methodes en technologie. Je leest vakliteratuur en begrijpt dat vernieuwing ontstaat door vragen te blijven stellen en bewust te reflecteren.

Integrale begeleiding

De samenleving is jouw werkomgeving. Je staat naast je cliënt te midden van zijn sociale netwerk. Je doet je best om hem of haar te leren kennen. Niet alleen door te observeren, maar juist ook door te participeren en veel interesse te tonen. Zo creëer je de juiste omstandigheden om zelf – in samenwerking met je cliënt en je team – vorm te geven aan de begeleiding.

Ruimte geven en nemen

Je geeft je cliënt de ruimte zodat hij zelf de regie heeft. Soms doe je een stapje terug zodat je cliënt een stap vooruit kan. Door genoeg ruimte te geven krijgt hij zijn leven weer op de rit. Daarnaast neem je de ruimte om je werk te organiseren zoals jij nodig acht. Verder dan vaste protocollen en richtlijnen dus, gebruik makend van onorthodoxe creativiteit. Je hebt het lef om in het belang van je cliënt jullie eigen pad te bewandelen.

Voelbaar effect

Juist omdat je cliënten integraal begeleidt en nauw met hen samenwerkt in hun eigen omgeving, is resultaat direct voelbaar. Je hebt een lange-termijn-visie, maar bent ook heel bewust bezig met elke verbetering op de korte termijn. Het vieren van elke stap is de formule voor succes.

Jouw carrière

Bij Lister ga je ook verder in je carrière. Dit betekent niet alleen kennis en ervaring opdoen, maar zeker ook je ontwikkelen als mens. Je blijft continu reflecteren, zelf en met het team. Je leert door te experimenteren met werkwijzen en deze – wanneer nodig – aan te passen. Daarnaast bieden we veel mogelijkheden voor training, opleiding en bijscholing en gaan we er vanuit dat je deze met beide handen aangrijpt. Werken bij Lister is dus sowieso een stap vooruit, op welk punt van je carrière je ook bent.

Bij Lister ga je verder

Bekijk al onze vacatures