Spring naar content

Cultuur activiteiten

Lister vindt het belangrijk dat iedereen die dat wil, kan meedoen aan kunst- en cultuuractiviteiten. Even niet praten en aan de slag gaan met muziek, beeldende kunst, theater of schrijven. Culturele activiteiten kunnen helpen bij het bevorderen van je herstel en doen je versteld staan van je eigen talent en mogelijkheden. 

Onze trajectbegeleiders hebben zicht op wat het culturele aanbod is in de stad en regio. Lister organiseert ook zelf projecten in samenwerking met kunstenaars en artiesten uit de regio. Op diverse Lister locaties geven peer support werkers vorm aan workshops schrijven, media en tekenen.

Landelijk komt er steeds meer aandacht voor culturele participatie. Lister vindt het belangrijk om hier samen met de culturele sector aandacht voor te hebben. 

De regeling Samen Cultuurmaken Verbreden van het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert zorgorganisaties en culturele organisaties om samen te werken en zo cultuurdeelname toegankelijk te maken. Lister maakt samen met TivoliVredenburg via dit fonds muziekworkshops mogelijk in project TUNE IN. 


Doe mee met cultuur, kunst, muziek en theater:

Kunstproject

Muziek: