Spring naar content

Werk & Activering

Mensen ontmoeten geeft je energie. Net zoals een hobby,  vrijwilligers- of betaald werk. Deze activiteiten geven een zinvolle invulling van je dag. En daar ga je je beter van voelen. Lister heeft daarom veel aandacht voor activering in de begeleiding en zet in op dat iedereen een passende en zinvolle daginvulling heeft.

Bezig zijn kan bij Lister op vele manieren. Het aanbod varieert per locatie en bestaat vaak uit recreatieve, educatieve of licht arbeidsmatige activiteiten. Sommige locaties hebben een eigen intern aanbod van dagactiviteiten. Als Lister-cliënt ben je ook bij een aantal activiteiten die op andere locaties georganiseerd worden van harte welkom. Daarnaast hebben we raamovereenkomsten met aanbieders van activeringsprojecten. Denk aan mogelijkheden in muziek, tuinieren, creativiteit, metaal, houtbewerking, dierenverzorging. Er is altijd iets te vinden wat bij je past.

Als je nog niet weet wat je wilt of waar je wilt beginnen, helpt Lister je daarbij. Onze herstelcoaches en trajectbegeleiders bekijken met jou de mogelijkheden en bespreken jouw wensen. Vanaf het eerste moment dat je van ons begeleiding krijgt.

Je kunt ook altijd buiten Lister kijken via de website van Jekuntmeer. Dit is een platform voor passend werk, leren en doen.