Utrechts Requiem – jouw verhaal op muziek

Na 3 succesvolle edities starten we in maart 2023 met de voorbereidingen van een nieuwe reeks concerten. Laat jouw verhaal omtoveren tot een modern klassiek muziekstuk!
Concerten waarin jouw verhaal een hoofdrol speelt. Daar gaat het Utrechts Requiem over. Professionele musici, zangers en een tekstschrijver maken muziek van jouw verhaal. En als je wilt kun je ook zelf onderdeel zijn van de voorstelling. Het Utrechts Requiem trekt rond met 20 concerten door de stad en de provincie. De concerten zijn te zien in buurthuizen, instellingen, kleine theaters en TivoliVredenburg.

Ik kan wel zeggen dat het hele project mij heeft verrijkt. Ik vind het jammer dat het project nu achter de rug is en hoop van harte dat er in de toekomst nog vele requiems mogen volgen, ik kom zeker kijken!

John

Verhalen van veerkracht

Het thema van deze editie is veerkracht. Het Utrechts Requiem zoekt mensen die ondanks alles wat ze hebben meegemaakt (of nog meemaken) een manier hebben gevonden om een zo goed mogelijk leven te hebben. En, belangrijk, die hun verhaal kunnen en willen delen. Zie jij het zitten dat er muziek wordt gemaakt van jouw verhaal? Meld je dan aan.

Wat kun je verwachten vanaf aanmelding?

Na je aanmelding, wordt er contact met je opgenomen. Dan ga je in gesprek over jouw verhaal en kijk je samen of dit past bij de concertreeks. Als dat zo is en jij het ook ziet zitten, volgt er een interview. Op basis van het interview maakt de tekstschrijver een liedtekst. Uiteraard krijg je die dan eerst te lezen. Daarna maakt een van de componisten kennis met je. De componist bedenkt de klassieke muziek die past bij de liedtekst die voor jou is geschreven. Tijdens eerste repetitie met de musici hoor je voor het eerst jouw verhaal op klassieke muziek – een bijzonder moment. Ook wordt er samen met je gekeken wat jouw eigen bijdrage op het podium kan zijn, als je dat wilt. Bijvoorbeeld (mee)zingen, een brief of gedicht voorlezen of iets heel anders. Iets dat bij jou past.

Praktische informatie

Wanneer: de voorgesprekken en muziekcomposities vinden plaats in de periode maart t/m juni
Concerten: in totaal zijn er 20 concerten, verdeeld over oktober en november
Aanmelden en vragen: Neem contact op met Linn den Hollander: 06-12131670, linndenhollander@lister.nl

Meer weten?

Kijk voor informatie over de vorige concerten op www.utrechtsrequiem.nl.  Of bezoek de Facebookpagina Utrechts Requiem.

Ik heb de eerste keren heel erg moeten schakelen omdat ik niets van klassiek muziek wist en moest wennen. Maar nu kan ik er van genieten en ik vind het allemaal mooi. Ik heb een nieuwe kant van mij leren kennen en ik heb nu geregeld de klassieke top 400 aan!

Saph