TUNE IN

Sinds 2019 werkt Lister samen met TivoliVredenburg in het muziekproject TUNE IN. Bij TUNE IN ga je onder begeleiding van professionele muzikanten gezamenlijk nieuwe creatieve muziekstukken maken. Er is geen muzikale kennis nodig om mee te doen. Tijdens de sessies leer je met de andere deelnemers improviseren, samenspel en muziek maken. Met aandacht voor luisteren naar je intuïtie en luisteren naar elkaar.

Vrouw speelt op drumstel tijdens optreden.

Voor wie is TUNE IN?

TUNE IN is voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid voor wie muziek een middel is om te bouwen aan herstel. 

Deelnemers merken dat ze veel leren over muziek, maar ook over zichzelf als persoon. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, maken vrienden en voelen zich meer onderdeel van de maatschappij. In het begin kan het spannend zijn om mee te doen. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen op zijn eigen tempo meedoet. Zo kun je bijvoorbeeld een keer komen kijken of je begeleider meenemen. Ook mag je altijd aangeven dat je liever niet mee doet met bepaalde oefeningen. 

De sessies worden gegeven door ervaren professionele muzikanten. Zij worden geholpen door peer muzikanten.

Door TUNE IN speel ik op mijn muziekinstrumenten en ben ik de hele dag bezig met muziek maken. Het is inspirerend en maakt me blij!

Aanbod

Bekijk het TUNE IN aanbod hieronder om te zien of er een groep bij jou in de buurt is. Deelname is gratis! Aanmelden kan bij Andrea Schmitz:

TUNE IN muzieksessies

Deze TUNE IN sessies bestaan uit 8 bijeenkomsten van 3 uur. Een sessie is zo opgebouwd dat we aan het eind tot een eigen compositie komen. Uiteraard is er genoeg ruimte voor een pauze, vragen en eigen inbreng.  Je hoeft niet muzikaal te zijn of een instrument te spelen; het belangrijkste is dat je er zin in hebt. 

Data: Wekelijks vanaf maandag 10 april 2023
Tijd: 13.00-16.00 uur
Waar: Muziekhuis Utrecht, Loevenhoutsedijk 301
Aantal sessies: 8 keer

TUNE IN Leidsche Rijn

Lister heeft voor de komende twee jaar een samenwerking met Cultuur 19, een culturele organisatie voor bewoners van Leidsche Rijn. Tune In Leidsche Rijn richt zich dan ook op bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten met een psychiatrische kwetsbaarheid. Jongeren uit de buurt zijn ook welkom om mee te doen. De sessies worden gegeven in het legendarische Muziekpodium Azotod. De muzikale omgeving is dus gegarandeerd.  De begeleiding is in handen van Jesse Brouwer, de vaste professionele workshopleider van TUNE IN en peer begeleiders.

Start: dinsdag 16 mei 2023
Tijd: 13.30-16.30 uur
Waar: poppodium Azotod, Meerndijk 126, utrecht
Aantal sessies: 8 keer

TUNE IN podcast

Ben je geïnteresseerd? Luister dan de TUNE IN podcast! Daarin vertellen deelnemers en medewerkers over hun ervaringen bij TUNE IN. In aflevering 4 gaan Jordy & Niels in gesprek met Marcel (leidinggevende bij Lister) & Mariska (initiatiefnemer Tune In en zakelijk leider STUT). Luisteren kan hieronder.