TUNE IN

Sinds 2019 werkt Lister samen met TivoliVredenburg in het muziekproject TUNE IN. Bij TUNE IN ga je onder begeleiding van professionele muzikanten gezamenlijk nieuwe creatieve muziekstukken maken. Er is geen muzikale kennis nodig om mee te doen. Tijdens de sessies leer je met de andere deelnemers improviseren, samenspel en muziek maken. Met aandacht voor luisteren naar je intuïtie en luisteren naar elkaar.

Vrouw speelt op drumstel tijdens optreden.

Voor wie is TUNE IN?

TUNE IN is voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid voor wie muziek een middel is om te bouwen aan herstel. 

Deelnemers merken dat ze veel leren over muziek, maar ook over zichzelf als persoon. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, maken vrienden en voelen zich meer onderdeel van de maatschappij. In het begin kan het spannend zijn om mee te doen. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen op zijn eigen tempo meedoet. Zo kun je bijvoorbeeld een keer komen kijken of je begeleider meenemen. Ook mag je altijd aangeven dat je liever niet mee doet met bepaalde oefeningen. 

De sessies worden gegeven door ervaren professionele muzikanten. Zij worden geholpen door peer muzikanten.

Door TUNE IN speel ik op mijn muziekinstrumenten en ben ik de hele dag bezig met muziek maken. Het is inspirerend en maakt me blij!

Aanbod

Bekijk het TUNE IN aanbod hieronder om te zien of er een groep bij jou in de buurt is. Aanmelden kan via

TUNE IN muzieksessies

Deze TUNE IN sessies bestaan uit 8 bijeenkomsten van 3 uur. Een sessie is zo opgebouwd dat we aan het eind tot een eigen compositie komen. Uiteraard is er genoeg ruimte voor een pauze, vragen en eigen inbreng.  Je hoeft niet muzikaal te zijn of een instrument te spelen; het belangrijkste is dat je er zin in hebt. 

Data: Wekelijks vanaf maandag 10 april 2023
Tijd: 13.00-16.00 uur
Waar: Muziekhuis Utrecht, Loevenhoutsedijk 301
Aanmelden: Meedoen is gratis. Je kunt je voor deze muzieksessies aanmelden bij Andrea Schmitz.

TUNE IN HUBS

De TUNE IN HUBS zijn er voor iedereen die meer en vaker mee wil doen met TUNE IN. De HUBS vinden plaats tussen de vaste muziekreeksen door of in vakanties. Vanaf januari 2023 zijn we te vinden in het Muziekhuis aan de Loevenhoutsedijk 301. Iedere twee weken is er een andere masterclass. Deze reeks staat onder andere in het teken van drumlessen door onze popmuzikant Otto. Uiteraard wordt er ook samen geïmproviseerd.

Data: Maandag 9 januari, 23 januari, 6 februari, 20 februari, 6 maart, 20 maart en 3 april.
Tijden: 13.00-16.00 uur
Waar: Muziekhuis Utrecht, Loevenhoutsedijk 301
Aanmelden: Je kunt contact opnemen met Jordy Verduyn, peer muzikant en projectleider, via 06-51521197.

TUNE IN Leidsche Rijn

Lister heeft voor de komende 2 jaar een samenwerking met Cultuur 19, een culturele organisatie voor bewoners van Leidsche Rijn. Tune In Leidsche Rijn richt zich dan ook op bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten met een psychiatrische kwetsbaarheid. Jongeren uit de buurt zijn ook welkom om mee te doen. De sessies worden gegeven in het legendarische Muziekpodium Azotod. De muzikale omgeving is dus gegarandeerd.  De begeleiding is in handen van Jesse Brouwer, de vaste professionele workshopleider van TUNE IN en peer begeleiders.

Data: Wekelijks vanaf dinsdag 25 oktober tot 13 december 2022
Tijd: 13:30-16:30 uur
Waar: poppodium Azotod, Meerndijk 126, utrecht
Aantal sessies: 8 keer
Aanmelden: Meedoen is gratis. Je kunt je aanmelden bij Andrea Schmitz.

TUNE IN op locatie(s)

Omdat samen muziek maken zo leuk is en niet iedereen even makkelijk de stad of regio doorkruist, komt TUNE IN ook op locatie. Deze TUNE IN sessies zijn voor iedereen die kennis wil maken met muziek maken in een groep. De bijeenkomsten duren 2 uur en zijn iedere week.

Locatie: Buurt Centrum Hoge Weide
In dit mooie buurtcentrum in Leidsche Rijn kun je vanaf vrijdag 20 januari 2023 terecht voor TUNE IN sessies onder leiding van onze trainees.
Data: Wekelijks vanaf vrijdag 20 januari 2023
Tijd: 11.00-13.00uur
Waar: Buurtcentrum Hoge Weide, Laurierweg 104. Utrecht, Leidsche Rijn
Aantal keer: 8 bijeenkomsten
Kosten:
Meedoen is gratis. Voor vragen kun je terecht bij Andrea Schmitz.