Tune In

Sinds 2019 werkt Lister samen met TivoliVredenburg in het muziekproject Tune In. Bij Tune In ga je onder begeleiding van professionele muzikanten gezamenlijk nieuwe creatieve muziekstukken maken. Er is geen muzikale kennis nodig om mee te doen. Tijdens de sessies leer je met de andere deelnemers improviseren, samenspel en muziek maken. Met aandacht voor luisteren naar je intuïtie en luisteren naar elkaar.

Voor wie is Tune In?

Tune In is voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid voor wie muziek een middel is om te bouwen aan herstel. 

Deelnemers merken dat ze veel leren over muziek, maar ook over zichzelf als persoon. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, maken vrienden en voelen zich meer onderdeel van de maatschappij. In het begin kan het spannend zijn om mee te doen. Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen op zijn eigen tempo meedoet. Zo kun je bijvoorbeeld een keer komen kijken of je begeleider meenemen. Ook mag je altijd aangeven dat je liever niet mee doet met bepaalde oefeningen. 

De sessies worden gegeven door ervaren professionele muzikanten. Zij worden geholpen door peer muzikanten.

Door Tune In speel ik op mijn muziekinstrumenten en ben ik de hele dag bezig met muziek maken. Het is inspirerend en maakt me blij!

Aanbod

Bekijk het Tune In aanbod op de activiteitenkalender om te zien of er een groep bij jou in de buurt is. Deelname is gratis! Aanmelden kan bij Jordy Verduijn:

Tune In podcast

Ben je geïnteresseerd? Luister dan de Tune In podcast! Daarin vertellen deelnemers en medewerkers over hun ervaringen bij Tune In. Hieronder luister je naar aflevering 4, maar via Spotify kun je naar de andere afleveringen luisteren.