Spring naar content
Terug naar overzicht

Vrouwen met autisme herstelgroep

In mei zijn we gestart met een herstelgroep voor vrouwen met autisme! De Vrouwengroep vindt eens in de 2 weken (oneven weken) plaats op de dinsdagmiddag van 15.00 – 16.30 uur. We zitten in het Inspiratiehuis Nieuwegein (De Kempenaerpark 2). Alle vrouwen met autisme of een vermoeden van autisme zijn welkom om mee te doen!

Herstelgroep

In een herstelgroep kun je vrijuit delen wat je hebt meegemaakt en waar je naartoe wilt in het leven. Iedereen in de groep heeft bepaalde overeenkomsten en kwetsbaarheden, en daardoor kun je herkenning vinden bij elkaar. Het is een plek waar je jezelf mag zijn en waar je kunt praten over wat je bezighoudt. Je steunt elkaar en leert nieuwe mensen kennen.

Vrouwen met autisme

Als vrouw met autisme loop je doorgaans tegen andere dingen aan dan mannen met autisme. Veel vrouwen zijn erg gevoelig voor prikkels en vinden moeilijk aansluiting bij anderen. Het autisme is niet altijd zichtbaar aan de buitenkant en daardoor krijgen vrouwen vaak op latere leeftijd een diagnose dan mannen.

Bijeenkomsten

We komen eens in de 2 weken samen. In het begin wordt de groep begeleid door een peer worker (een medewerker met eigen ervaring) en een leerling begeleider van Lister. Later is het de bedoeling dat de groep zelfsturend wordt en dat er 1 of 2 kartrekkers vanuit de groep komen. In de eerste bijeenkomsten wordt er een steunovereenkomst gemaakt waarin je kunt aangeven wat jij nodig hebt om deel te kunnen nemen. We maken met de groep afspraken over de veiligheid binnen de groep. Deelname aan de herstelgroep is kosteloos.

Contact

Voor meer informatie kun je mailen naar LinseyWijburg@lister.nl of ga naar de website. Je hoeft je niet van te voren aan te melden voor de Vrouwengroep, maar het wordt wel aangeraden. Het is handig als ik je contactgegevens heb zodat ik je kan bereiken in het geval er iets op het laatste moment wijzigt. Wees welkom!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.