Training niet gevonden Meditatieve bijeenkomst (Zin in Utrecht) - Lister Spring naar content
Terug naar overzicht

Meditatieve bijeenkomst (Zin in Utrecht)

Compassie of mededogen betekent met liefde en begrip kunnen reageren op pijn, verdriet, onmacht, wanhoop of zelfs woede. (Zelf)compassie draait om de kunst lastige gevoelens en gedachten in jezelf met liefdevolle vriendelijkheid te omarmen. De aandacht voor (zelf)compassie verrijkt en verdiept het leven en leert je met meer mildheid en aandacht naar jezelf en anderen toe in het leven te staan.

Meditatieve bijeenkomst
De Duitse mysticus Meister Eckhart (13e eeuw) vormt een prachtige brug tussen christendom en boeddhisme. Bij Eckhart is compassie verbonden met lassen. Dat creëert ruimte en verbinding met jezelf als mens. En daardoor ook met de ander, waar je op diep niveau mee verbonden bent. Door middel van meditaties oefenen we in deze bijeenkomst met dit ‘lassen’ en kunnen we ervaren dat de liefde in onszelf werkelijk compassie kan worden als het zichzelf is en niet is ingekleurd door allemaal bijbedoelingen of belangen.

Wanneer?
Vrijdagochtend 31 maart 2017 om 10.30 tot 12.30 uur, 1 bijeenkomst.
Let op: dit is de juiste tijd, anders dan in de digitale nieuwsbrief vermeld.

Deze activiteit wordt aangeboden door Zin in Utrecht. Zin in Utrecht is een samenwerkingsverband van geestelijk verzorgers die aan inwoners van de gemeente Utrecht ondersteuning bieden op het terrein van zingeving, levensvragen en spiritualiteit. Daarnaast ondersteunen zij professionals en vrijwilligers in de hulpverlening. Meer informatie kunt u vinden op www.zininutrecht.nu

Aanmelden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.