Spring naar content
Terug naar overzicht

Herstelwerkgroep Verslaving

Heb je een verslaving (gehad) en wil je graag steun van anderen ervaren om daarmee om te gaan in het dagelijks leven? Meld je dan aan als geïnteresseerde voor de Herstelwerkgroep Verslaving te IJsselstein. Als er 6 of meer geïnteresseerden zijn, gaan we starten.

De kracht van een herstelgroep is dat je veel herkenning bij elkaar vindt, elkaar kunt inspireren bij het vinden van oplossingen om met moeilijkheden om te gaan en dat je elkaar steun kunt bieden. Juist omdat iedereen in hetzelfde schuitje zit of heeft gezeten, voelen mensen zich al snel veilig bij elkaar en ontstaat er vaak grote openheid.

Tijdens de bijeenkomsten behandelen we steeds een thema dat door de deelnemers is gekozen. Zo worden verschillende levensgebieden besproken, zoals vriendschappen en relaties, dagbesteding en (vrijwilligers-)werk of behandeling en medicatie.

Als je wat langer deelneemt aan de groep, leer je zien hoe ver je gekomen bent. Je merkt dat er goed mee te leven valt, ondanks alles wat je hebt meegemaakt.

De Herstelwerkgroep is doorlopend, je kan dus zo lang deel blijven nemen als voor jou goed is. Je kunt zo vaak komen als je wilt, je bent niet verplicht om aan elke bijeenkomst deel te nemen. Wel vragen we je om niet onder invloed van alcohol of drugs aanwezig te zijn, je kunt de bijeenkomst dan overslaan.

De Herstelwerkgroep is meestal 1x per 2 weken (wordt door de deelnemers onderling afgesproken) en zal plaatsvinden in het kantoor van Lister, Eurovisieplein 1 IJsselstein.

Schrijf je in voor de Herstelwerkgroep Verslaving door een mail te sturen naar peersupportijsselveld@lister.nl.

Of te bellen naar Marieke Cohen (06) 205 922 89 of Esther Kneepkens (06) 192 635 15.

Aanmelden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.