Spring naar content

Nieuwegein

In Nieuwegein is Lister beschikbaar voor consultatie en advies aan medeprofessionals en naastbetrokkenen van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening.

Sociaal team en andere professionals

Je bent medewerker van Geynwijs, huisarts of POH-GGZ, buurtcoach bij een woningcorporatie of welzijnswerker en hebt vragen over de uitvoering van jouw rol als hulpverlener van iemand met een (ernstige) psychiatrische aandoening en/of een verslaving. Wij ondersteunen je met onze expertise  over ontwikkelingsgericht begeleiden. Dat kan door op anonieme basis jouw casus te bespreken met een van onze persoonlijk begeleiders of specialisten. Als je dat wilt, sluiten wij aan bij het keukentafelgesprek met jouw cliënt. Na ons consult kan je zelf weer verder in jouw rol als hulpverlener.

Naastbetrokkenen

Als naastbetrokkene van iemand met een (ernstige) psychiatrische aandoening en/of verslavingsproblematiek heb je soms vragen hoe jij jouw naaste het beste kan ondersteunen. In Nieuwegein biedt Lister dan consulatie en advies. Bijvoorbeeld tijdens speciale avonden voor naastbetrokkenen, coaching voor familie van iemand met autisme, en andere trainingen.  Voor meer informatie rondom naastbetrokkenen is er een algemene folder van Lister.

Werkgevers

Lister heeft een arbeidstrainingcentrum. Dit trainingscentrum ondersteunt onder andere de sociale ondernemingen ‘Wijkhuis De Steeg’ en ‘Onderhoud en reparaties’. Het trainingscentrum doet meer. De medewerkers van het arbeidstrainingscentrum bieden advies en consultatie voor iedereen binnen en buiten Lister die vragen heeft op het gebied van het begeleiden van arbeidsvaardigheden. Sociale ondernemingen betalen voor de begeleiding door het arbeidstraining centrum een dagdeeltarief.

Contact voor consultatie en advies

Lister Nieuwegein Noord
Dukatenburg 1A
3437 AA Nieuwegein
(030) 630 68 08
nieuwegeinnoord@lister.nl