Terug naar het nieuwsoverzicht

Zaalvoetbalcompetitie Lister van start!

1 april 2022

De aftrap is geweest. Op donderdag 3 maart hebben de eerste Lister zaalvoetbalteams met elkaar gestreden. Het was een dag vol spanning en plezier! Iedere eerste donderdag van de maand wordt er vanaf 13.00 uur in sporthal Hoograven gevoetbald. 

Fair-play, gelijkwaardigheid en gezondheid staan in de zaalvoetbalcompetitie voorop. Zowel cliënten als medewerkers van Lister doen mee aan deze competitie. In totaal spelen er acht verschillende teams in deze competitie. Ieder team vertegenwoordigt een of meerdere locaties met een eigen verzonnen teamnaam; Dreamteam, FC Klaar voor, The Highlanders, FC Noordzee, FC You Never Walk Alone, Jacky’s Angels en FC FF Chill. Zij strijden om de competitie beker! Ook wordt er gestreden om de FairPlay cup: welk team kan het beste met tegenslag omgaan en kan die op een sportieve manier verwerken?! 

Initiatiefnemer Omar

De zaalvoetbalcompetitie is een initiatief van Omar Hemmet, peer support werker en oud-cliënt bij Lister. Wij spraken het brein achter deze competitie: hoe is dit idee tot stand gekomen en wat betekent zaalvoetbal voor Omar?

Al op jonge leeftijd was het de grote droom van Omar om profvoetballer te worden, maar helaas kon hij deze grote droom niet waarmaken. Al vrij jong belandde hij in instellingen en jeugdgevangenissen. Hij kwam uiteindelijk als cliënt bij Lister (toen nog SBWU) terecht en kwam te wonen in het Blauwe Huis (nu locatie de Boerderij). In het Blauwe Huis was sporten en plezier hebben met andere mensen een groot gemis voor Omar: “Ik wilde eigenlijk wel meer voetballen, meer sporten. In plaats van de hele dag op mijn kamer te zitten en te blowen, te gokken en te drinken.”

Inmiddels is Omar peer support medewerker bij Lister en zag hij de mogelijkheid om iets te doen in het beweegaanbod voor de cliënten: met elkaar plezier maken en samen voetballen. “Toen ik cliënt was bij Lister wilde mijn medebewoners en ik erg graag meer bewegen en die wens is bij de cliënten van nu niet anders. Daarom zijn we begonnen met zaalvoetbal middagen organiseren.”

Van sportmiddag naar competitie

Omar organiseert al drie jaar in Hoograven en twee jaar in Leidsche Rijn de zaalvoetbal middag binnen Lister. Deze activiteit werd een enorm succes. Bewoners van verschillende locaties kwamen op de sportieve en gezellige middag af. 

Omar: “Bewoners die meedoen voelen zich geaccepteerd. Het is gewoon even wat anders; iets dat helemaal niets te maken heeft met wat moet, maar om plezier hebben. Ze willen zelf meedoen of komen hier naartoe om te kijken.” Dat wil Omar ook bereiken met het zaalvoetbal: dat bewoners op een laagdrempelige manier hun huis uit komen. “Zo leren ze en komen ze erachter dat het goed en fijn is om met mensen in contact te komen.”

Omdat het zaalvoetbal zo populair was, kwam Omar op het idee om een competitie te starten. Na hier en daar wat rondgevraagd te hebben, bleek het een grotere klus dan verwacht. Hij had hulp nodig om deze klus voor elkaar te boksen. Zodoende kwam hij in contact met de projectleider Leefstijl Kim Borghuis, peer supporter Bas van der Wal en sportmedewerkers Jacky Gevers en Allana Arendse. Samen hebben zij het idee verder vorm gegeven en vond donderdag 3 maart de aftrap plaats.

Speelschema

De volgende wedstrijd is donderdag 7 april. Mocht je het leuk vinden om een kijkje te nemen en de teams aan te moedigen? Dan zien we je graag bij (een van) de wedstrijden in sporthal Hoograven! 

Deel via:

Het laatste nieuws

De Lister activiteitenkalender voor oktober is er

De kalender met de activiteitenkalender van oktober staat online! Op de vernieuwde activiteitenpagina zijn nu alle activiteiten van september en oktober te...

Socialrun: Lister deelnemers liepen 555 kilometer in 48 uur!

De Socialrun zit er weer op. Lister medewerkers en cliënten liepen dit weekend 555 kilometer in 48 uur voor het...

Volg en steun Lister tijdens de Socialrun

De Socialrun is gestart! Ook team Lister is weer van de partij. Tussen vrijdag 15 en zondag 17 september 2023...