Nieuwsoverzicht

Werkbezoek bij Daar-na

Werkbezoek bij Daar-na

Daar-na is een cultuurspecifieke woonvorm voor mannen met een andere achtergrond (overwegend Marokkaanse en Turkse mannen) die kampen met een ernstige psychotische kwetsbaarheid.

Daar-na betekent in het Arabisch Ons huis. In het Nederlands is de naam symbool voor het leven na opname of verblijf in Daarna, een leven naar meer zelfstandig wonen en leven met of voorbij de aandoening. Kortom, een positieve naam met verschillende betekenissen die hoop uitdraagt voor de toekomst. Precies wat Daar-na wil zijn voor cliënten en families.

De begeleiding en ondersteuning van de mannen wordt samen met families vormgegeven. Zo krijgt de familie de gelegenheid om datgene te doen wat zij vanzelfsprekend vinden én is de aandacht voor aspecten van de cultuur en religie ingebed in de begeleiding.

Werkbezoek Daar-na
Op 8 december organiseert Daar-na een werkbezoek. Van 12:30 tot 15:00 is iedereen welkom. Het aanjaagteam Innovatie RIBW Alliantie hoopt dat de nieuwe website, waarop alle innovaties gepresenteerd staan,  nieuwsgierig maakt naar innovaties buiten je eigen organisatie. Hopelijk inspireert dit om een aantal ideeën van anderen over te nemen of eventueel samen verder te ontwikkelen. Dus grijp de gelegenheid aan om innovaties bij anderen te bekijken en eventueel te beoordelen op hun meerwaarde voor je eigen organisatie. Meld je nu aan! 

Heb je vragen over Daar-na? Neem dan contact op met Debbie Brugman.