Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Week van de psychiatrie 2021

Week van de psychiatrie 2021

De week van de psychiatrie is van start gegaan! De week van de psychiatrie kent een lange traditie die zijn oorsprong vindt in 1974.  De week is opgedragen aan alle mensen (met of zonder psychiatrische achtergrond) die zich hebben ingezet voor verbetering van positie en het leven van mensen met psychische en psychiatrische problematiek. Betekenisvol meedoen is dit jaar het thema van de week.

Het thema sluit aan bij ontwikkelingen en discussies die gevoerd worden over wat goede zorg is. Het gaat niet langer alleen om de kwaliteit van zorg, maar veel meer ook om de kwaliteit van leven. Hoe kun je een gelukkig leven leiden als je gehinderd wordt door je beperkingen en de droom die je had over het leven uiteenspat? Wat moet en kun je als individu doen om opnieuw betekenis te geven aan je leven? En wat mag je verwachten van de samenleving?

Kortom er zijn vele invalshoeken om te kijken naar betekenisvol meedoen. Er is dan ook een interessant programma ontstaan. Bekijk de programma’s en de geschiedenis op de website van de week van de psychiatrie.

Digitale talkshow als afsluiter

Op 27 maart vindt de afsluitende dag plaats in de vorm van een digitale talkshow van 14.00-16.00 uur. Het programma en de link naar de uitzending vind je hier.