Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Week van de Psychiatrie 2020

Week van de Psychiatrie 2020

Betekenisvol meedoen…

…is dit jaar het thema van de Week van de Psychiatrie. Het is belangrijk dat mensen, die te maken hebben met mentale uitdagingen, mee blijven doen of weer meer gaan doen in de samenleving. Gedacht kan worden aan rollen als: ouder, kind, broer, zus, collega, medewerker, student en vrijwilliger. En niet alleen patiënt, want er is zoveel meer.
Het is belangrijk dat mensen deze rol actief invullen en daarbij geholpen worden als dat nodig is. Dan kan iedereen op een voor hem of haar betekenisvolle manier meedoen. Dat geeft zingeving, hoop en perspectief.
Betekenisvol meedoen is helaas geen automatisme. Allerlei activiteiten van ervaringsdeskundigen (patiënten en naasten), hulpverleners en anderen die bevorderen dat mensen weer mee kunnen doen staan centraal in de Week van de Psychiatrie 2020.

Meld je aan voor de afsluitende dag

Op 28 maart vindt de afsluitende dag plaats. Je kunt je aanmelden om hierbij te zijn. De locatie is nog een verrassing, maar zal sowieso in Utrecht zijn. Voor meer informatie kun je altijd een kijkje nemen op de website van de Week van de Psychiatrie.