Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Trainingen en workshops bij Enik

Trainingen en workshops bij Enik

Er is in november en december genoeg te doen bij Enik! Trainingen of workshops over contact maken, zingeving en betekenis, voeding of steun. Samen de dansvloer op. Gezellig een kop koffie komen drinken of samen lunchen. Kennismaken met andere deelnemers of trainers. Ook kun je het jaar afsluiten met een retreat: een vijfdaagse waarin je actief aan de slag gaat met onder meer wat jij nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen.

Enik Retreat
Een vijfdaagse vol reflectie, scholing, bezinning en voor velen een gezellig samenzijn.  Twee groepen deelnemers hebben de retreat al gevolgd. Hun ervaringen zijn ronduit positief. Zij waarderen de retreat met een negen op thema’s als persoonlijke ontwikkeling, veiligheid, peercontact en faciliteiten. Interesse? Je kunt terecht bij Tjebbe Tamboer tjebbetamboer@lister.nl of bel (030) 289 12 04.

Maandag 7 november t/m vrijdag 11 november
Maandag 5 december t/m vrijdag 9 december

Training ‘Zingeving, bron van herstel’
Door stil te staan bij vragen als: ‘ben ik op de goede weg?’, ‘past dit nog wel bij mij?’, ‘waarom overkomt mij dit steeds?’ kun je weer een stap verder komen. Een training om samen jouw eigen vragen te verkennen en van betekenis te voorzien.
Vrijdag 4 november
13.00 – 15.00 uur
Zes bijeenkomsten

Training ‘Contact en eigen keuze’ Een echte doe-cursus. Voor mensen die graag vaardigheden willen ontwikkelen over het aangaan en aanhouden van sociale contacten.
Dinsdag 8 november
10.00 – 12.30 uur
Zes bijeenkomsten

Workshop over Steun
Steun wil zeggen: alles wat jou helpt om je beter te voelen. Tijdens deze workshop werk je dit uit en ga je naar huis met het begin van een antwoord op de vraag: wat helpt mij?
Maandag 28 november
13.00 – 15.30 uur
Eén bijeenkomst

Workshop Voeding
Je onderzoekt met elkaar welke relatie jij hebt met eten en wat je graag met voeding zou willen. Bijvoorbeeld qua gezondheid, gewicht, regelmaat of supplementen. Jouw wensen vormen het uitgangspunt.
Maandags 12 december
13.00 – 15.00 uur
Eén bijeenkomst

Workshop Oriëntaalse dans
Dans mee en ontdek de leukste manier van bewegen die er is! Voor alle niveaus. Een veilige, ontspannen sfeer en samen plezier beleven in het dansen staan voorop.
Woensdag 30 november
13.30 – 15.00 uur
Eén bijeenkomst
Thema: ‘Verstilling laat je kracht zien.’

Introductie Enik, inclusief lunch
Een recovery college, wat is dat eigenlijk? Heb je nog niet eerder trainingen bij Enik gevolgd? Of juist wel, maar zou je meer willen weten over waar het bij Enik om draait? Kom langs en leer Enik en de mensen kennen!
Vrijdag 18 november
11.00 – 14.00 uur
Eén bijeenkomst
Donderdag 15 december
11.00 – 14.00 uur
Eén bijeenkomst

JIJenIK Woensdag
Voor als je iets wilt gaan doen bij Enik, maar niet precies weet wat, hoe of waarom of met wie. Samen met een ervaringsdeskundige ga je op zoek naar wat jou op weg zou kunnen helpen.
Iedere woensdag
13.00 – 16.00 uur

JIJenIK Vrijdag
Ben je nieuwsgierig naar wat er nu eigenlijk te doen is bij Enik Recovery College? Wil je binnenkomen en een praatje maken met gelijkgestemden? Van harte welkom, de koffie staat klaar!
Iedere vrijdag
11.00 – 15.00 uur

N.B. In de laatste week van het jaar is Enik geopend op dinsdag 27 en donderdag 29 december van 10.00 tot 15.00 uur.