Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Sociale huurwoningen in voormalig gemeentehuis Nieuwegein

Sociale huurwoningen in voormalig gemeentehuis Nieuwegein

Persbericht

Utrecht, 2 oktober 2019

Sociale huurwoningen in voormalig gemeentehuis Nieuwegein
Gemengd wonen in Meanderpark

In Meanderpark, vlakbij het centrum van Nieuwegein, realiseert Portaal zelfstandige en betaalbare sociale huurwoningen voor singles en stellen. Bijzonder aan het project is de mix van bewoners. Het merendeel van de bewoners is net klaar met de opleiding of al even bezig met hun eerste baan. Vanaf vandaag kunnen zij zich aanmelden. Een deel van de bewoners is statushouder of afkomstig uit de maatschappelijke opvang.

Kantoorgebouw de Meander werd eind jaren ’90 gebouwd en diende lange tijd als gemeentehuis. Sinds het vertrek van de gemeente in 2012 staat het grotendeels leeg. Het complex wordt nu door Portaal verbouwd en getransformeerd tot woongebouw met 250 sociale huurwoningen. Het gaat om 1-, 2- en 3-kamerappartementen voor permanente bewoning. Alle woningen hebben een aansluiting op de zonnepanelen op het dak en een eigen warmtepomp.

Levendige community

De woningen zijn ideaal voor starters op de woningmarkt. Uitgangspunt is dat iedereen hier een (nieuwe) start maakt, maatschappelijk betrokken is en graag actief wil bijdragen aan een levendige community. De statushouders worden nog begeleid bij hun integratie in de Nieuwegeinse samenleving. De mensen met een psychische kwetsbaarheid worden begeleid naar zelfstandig wonen. Hiervoor werkt Portaal samen met Lister, de Tussenvoorziening en Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein. Erik Patist, sociaal beheerder bij Portaal: “Bij Portaal geloven we dat we een thuis moeten kunnen bieden aan iedereen die zelfstandig kan wonen. Daarom zetten we ons in voor gemengde woonvormen. In Meanderpark woon je op jezelf, maar kijk je wel naar elkaar om. Bewoners zetten zich in voor het beheer van het gebouw, de woonomgeving en voor elkaar. Hiervoor zetten we een woonvereniging op. Naast een gemeenschappelijke binnenruimte zijn er tussen de bouwdelen groene ontmoetingsplekken die het communitygevoel versterken.”

Aanmelding gestart

Sinds vandaag is de website www.MeanderparkNieuwegein.nl online en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Ids Breeuwsma, procesleider bij Portaal: “Daarbij vragen we van hen een motivatie in te sturen, waarin ze ook aangeven wat zij kunnen bijdragen aan de community. Op korte termijn zijn we op zoek naar mensen die in het bestuur van de woonvereniging willen komen. Daarnaast nodigen we natuurlijk ook andere woningzoekenden uit om zich aan te melden.”
Via de website kunnen woningzoekenden zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst op 29 oktober. Statushouders en mensen vanuit de maatschappelijke opvang of beschermd wonen, komen via Lister, de Tussenvoorziening en Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein in Meanderpark te wonen.

Klik hier voor de bijbehorende video.

De woningen worden in 2020 in fasen opgeleverd.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.