Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Panel Psychisch Gezien

Panel Psychisch Gezien

Het panel Psychisch Gezien is opgericht om het leven en het perspectief van mensen met langdurige psychische klachten in kaart te brengen. Ook cliënten van en medewerkers van Lister kunnen hun steentje bijdragen. Aanmelden kan via www.psychischgezien.nl of neem contact op met het panelteam (panel@trimbos.nl / 030-29 59 315 / 030-29 59 228).

Voor wie?
Psychisch Gezien is voor mensen van 18 jaar en ouder die langere tijd last hebben van psychische klachten. Denk daarbij aan beperkingen in het dagelijkse leven als gevolg van een psychose, een bipolaire stoornis, aanhoudende depressies of een persoonlijkheidsstoornis.

Waarom meedoen?
Door mee te doen aan het het panel Psychisch Gezien ontstaat een beter beeld van woon- en leefsituatie van mensen met een psychische aandoening binnen én buiten ggz-instellingen. Hierover waren voor de start van het panel in 2010 geen recente landelijke gegevens bekend. De uitkomsten van panel-enquêtes zijn onder andere interessant voor uzelf, politici, beleidsmakers, hulpverleners en media (krant, TV, social media, websites).

Hoeveel tijd kost dat?
Als jij of je cliënt zich opgeeft voor het panel, word je twee keer per jaar uitgenodigd om een enquête in te vullen. Het invullen kost maximaal een uur. Niet alle enquêtes zijn even lang, dus het kan ook zijn dat het invullen niet meer dan 10 minuten duurt. Je kunt overigens aangeven of je enquêtes het liefst online of op papier invult.

Hoe zit het met mijn privacy?
Alle gegevens van panelleden worden anoniem verwerkt en vertrouwelijk behandeld. Gegevens worden zo bewaard dat ze niet gekoppeld kunnen worden aan personen. Niemand komt dus te weten wat je geantwoord hebt op vragen. Je adresgegevens worden zorgvuldig en apart van je antwoorden bewaard. Deze gegevens zijn uitsluitend beschikbaar voor het panel en worden niet aan derden verstrekt.

Doe mee!
Geïnteresseerd geraakt in het panel Psychisch Gezien en wil je ook graag je stem laten horen? Meld je dan aan! Neem contact op met het panelteam (panel@trimbos.nl / 030-29 59 315 / 030-29 59 228) of kijk op de website: www.psychischgezien.nl. Op de website is ook meer informatie over het panel te vinden, dus als je nieuwsgierig bent geworden: neem gerust een kijkje!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.