Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Nieuwe Lister locatie Poortdijk in IJsselstein

Nieuwe Lister locatie Poortdijk in IJsselstein

In de tweede helft van 2022 opent de nieuwe locatie Poortdijk in IJsselstein haar deuren. In het appartementencomplex komen 59 appartementen. Daarvan zijn er 15 bestemd voor cliënten van Lister. De overige 44 appartementen worden verhuurd in de vrije sector.

Voor de bewoners van Lister wordt er ook een ontmoetingsruimte ingericht. Bovendien krijgen zij ondersteuning bij wonen, het vergroten van hun sociale netwerk en het vinden van werk of dagbesteding. Op deze manier werken zij samen met de begeleiders van Lister toe naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Wil je meer informatie over de nieuwe locatie? Neem dan contact op met de kwartiermaker, Cecile Lemstra

Historie

Begin 2016 besloten vijf ouders het initiatief te nemen voor het opzetten van een geclusterde woonvorm: een eigen appartement, inclusief een centrale leefruimte waar zorg en begeleiding aanwezig is voor hun oudere kinderen met een psychische kwetsbaarheid. Het nog te ontwikkelen appartementencomplex aan de Poortdijk komt in beeld en het ouderinitiatief zet alles op alles om kans te maken op een aantal van de geplande zorgappartementen. Tot hun vreugde neemt de gemeenteraad in 2020 het definitieve besluit hierover. Wil je meer lezen over de historie van dit ouderinitiatief? Kijk dan op www.hureninpoortdijk.nl.