Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe ´collega´ bij Lister

19 januari 2023

Op de derde verdieping van het Centraal Bureau van Lister staat ze te stralen: onze nieuwe ´collega´ Tessa. Geen echte collega natuurlijk, maar Lister gaat wel onderzoeken in hoeverre ze kan ondersteunen bij de zorg voor onze cliënten.

Startbijeenkomst

In januari vond de startbijeenkomst plaats van ons onderzoek naar de mogelijke rol van Tessa. Het hulpmiddel kan 24/7 verbale begeleiding geven aan cliënten, met als doel dat zij meer zelfregie ervaren en minder zorg nodig hebben. Tessa kan cliënten helpen om meer structuur aan hun dag te geven. Ze kan bijvoorbeeld melden dat het tijd is om medicatie in te nemen, naar een afspraak te gaan, op te staan of naar bed te gaan, te gaan eten, of te gaan wandelen/sporten. Ze kan vragen of ze muziek zal afspelen of ze geeft je een compliment.

Om alvast te testen hoe zo’n robot bevalt, staat Tessa ook bij ons op het Centraal Bureau. Zij helpt ons bijvoorbeeld te herinneren aan het invullen van onze reiskostenvergoeding en ze geeft ons af en toe een complimentje. Zo zorgt ze nu al voor een glimlach op onze gezichten.


Programma Lister Digitaal

De verkenning van de mogelijkheden van Tessa maakt onderdeel uit van het programma Lister Digitaal. Hiermee willen we bereiken:

Het programma werkt aan de hand van gebruikersvragen. Momenteel lopen er bij Lister op verschillende locaties pilots aan andere gebruikersvragen, zoals:

Daarnaast onderzoeken we nieuwe gebruikersvragen. 

Deel via:

Het laatste nieuws

De zorg springt om jou!

De zorg staat te springen om goede mensen, daarom deed Lister mee aan de campagne: de zorg springt om jou!...

Lister stopt met het Binnenstebuiten

Het Binnenstebuiten in Groenekan gaat sluiten. Lister heeft vanwege inhoudelijk, financiële en locatietechnische redenen besloten om te stoppen met het...

Gluren bij de Buren op de Jaap Edendreef

Op zondag 5 februari vindt het huiskamerfestival Gluren bij de Buren plaats.  Gastvrije buren verwelkomen de wijk om te komen...