Spring naar content
Nieuwsoverzicht

MIND Young Studio presenteert: Feiten of fabels rondom depressie

MIND Young Studio presenteert: Feiten of fabels rondom depressie

Begin juni zag MIND Young Studio het levenslicht. Dit is een online platform waar je informatie kunt lezen, beluisteren en bekijken over psychische problemen. De oprichters van het platform hebben zelf ervaring (gehad) met psychische klachten en willen graag het taboe hier omheen verbreken. Maar dat doen ze niet alleen. Psychiaters, psychologen en BN-ers gaan ook met hen in gesprek. 

Niet alleen taboes doorbreken

Taboes doorbreken is niet genoeg voor MIND Young Studio. Ze hopen ook, door het delen van kennis en informatie, jongeren te helpen. Zo kan er wellicht een opname in een kliniek worden voorkomen. 

Is dat écht waar?

In deze video worden feiten of fabels besproken rondom een depressie. Vier leken krijgen een stelling voor hun neus waar ze met elkaar over in gesprek gaan. Helpt het bijvoorbeeld om positieve dingen te doen of te denken tijdens een depressie? Wij zijn benieuwd hoeveel jij er goed hebt!

MIND Young Academy

Je kunt MIND Young Academy ook offline tegenkomen. In de klas, bijvoorbeeld. In samenwerken met Diversion komen zij langs op scholen om te vertellen over psychische problematiek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.