Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Maatjesproject voor kwetsbare LHBTI’ers uit Utrecht

Maatjesproject voor kwetsbare LHBTI’ers uit Utrecht

Mensen met een LHBTI-achtergrond die daarnaast andere problemen hebben, zoals een psychiatrische diagnose, verslaving of dakloosheid, hebben het zwaar. De Tussenvoorziening heeft daarom het volgende bedacht: Regenboogmaatjes. Meer weten over wat dit inhoudt? Lees snel verder!

Voor kwetsbare LHBTI’ers kan het fijn zijn om iemand te hebben die er voor je is. Met wie je kan praten en leuke dingen kunt doen. Die snapt wat je meemaakt en begrijpt wat je voelt. Een maatje, die je inspireert om nieuwe stappen te zetten.

Regenboogmaatjes bieden steun en perspectief
Regenboogmaatjes zijn er voor mensen die lesbisch, homo, bi, pan, transgender, non-binair of intersekse zijn. Goed opgeleide vrijwilligers van de Tussenvoorziening zetten als maatje hun eigen ervaring in voor iets positiefs voor een ander. Veel van hen hebben zelf een LHBTI-achtergrond, maar dat hoeft niet. Hoe het contact er uit ziet, bedenken maatjes samen. Zo’n 6 maanden spreken ze elke week of om de week af en er wordt gewerkt aan een doel.

Interesse?
Ben jij een Utrechter in de leeftijd van 18-60 jaar? Heb je een LHBTI-achtergrond en daarnaast een psychiatrische kwetsbaarheid of verslaving? Ben je toe aan een volgende stap en wil je werken aan een doel? Dan is deelname aan het maatjesproject misschien iets voor jou.

Ben je werkzaam bij Lister en denk je dat dit iets is voor jouw cliënt. Dan kun je altijd contact opnemen met de Tussenvoorziening.

Kijk hier voor meer info & aanmelden. Deelname is gratis.