Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Lister ondertekent lokaal sport- en beweegakkoord in Nieuwegein

Lister ondertekent lokaal sport- en beweegakkoord in Nieuwegein

Lister heeft het lokaal sport- en beweegakkoord van SportID Nieuwegein en de Gemeente Nieuwegein ondertekend. Dit is een samenwerking van lokale sportverenigingen, sportaanbieders en organisaties die zich inzetten voor kwetsbare burgers om ervoor te zorgen dat iedereen in Nieuwegein met plezier kan sporten- en bewegen.

Lister heeft gezonde leefstijl hoog in het vaandel staan en daar valt ook sport en bewegen onder. Lisette Orth, locatiehoofd Nieuwegein zette dan ook met plezier haar handtekening onder dit akkoord om te laten zien dat Lister onderdeel van deze positieve beweging in Nieuwegein wilt zijn.

Projectplan
Na ondertekening is het mogelijk om door middel van het lokaal sport- en beweegakkoord een projectaanvraag in te dienen en hier financiële steun voor te krijgen. Cliff Pinas, bewegingsspecialist bij Lister, gaat samen met de teams en cliënten in Nieuwegein onderzoeken waar de behoeften liggen op het gebied van sport en (laagdrempelig) bewegen.

Op die manier hopen we bij te dragen aan een gezonde leefstijl van onze cliënten en medebewoners in Nieuwegein. Cliff: “10% bewegen is altijd beter dan 100% niets doen. Grote successen worden (beter) behaald met het nemen van kleine stappen.”

Meer lezen over het sport- en beweegakkoord in Nieuwegein? Bekijk dan deze website.