Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Lister jaarbericht 2020

Lister jaarbericht 2020

Een groeiende groep mensen met een psychische kwetsbaarheid die zelfstandig(er) gaat wonen met ondersteuning van LIster, de overstap naar een waardengedreven kwaliteitssysteem, de opening van een woonvoorziening waar studenten met een eetstoornis samen student zijn, de benoeming van Juul Reinking als voorzitter raad van bestuur en het bezoek van koningin Máxima. Verschillende zaken die van 2020 voor Lister een bijzonder jaar maakten.

Jaarbericht Lister 2020

De impact van corona
Ook de impact van de coronapandemie voor zowel cliënten als voor ons als werkers in zorg komt aan bod. Hoewel het aantal besmettingen beperkt bleef, hadden de sociale beperkingen een grote invloed op het leven van cliënten en medewerkers. Samen sporten via een videoverbinding bracht voor de deelnemende cliënten in verschillende opzichten verlichting. Dat blijkt uit een pilotonderzoek van psychiater in opleiding Lisanne Koomen. Zij doet de komende jaren promotieonderzoek bij Lister naar het effect van leefstijl op psychische herstel. 

2021 en verder
Dit jaarbericht gaat ook over waar Lister verder mee gaat, zoals onderzoek om onze zorg te ontwikkelen en te innoveren, verdergaande inzet voor duurzaamheid in de zorg, de uitbreiding van Enik en nog meer aandacht voor een gezonde leefstijl en een betekenisvolle daginvulling. Bekijk voor dit laatste bijvoorbeeld de video van het project TUNE IN. 

Lezen, kijken én delen
De cijfers van Lister en alle illustraties en animaties van het jaarbericht zijn gemaakt door ontwerpbureau Vermogen. Het resultaat van vormgeving en inhoud is een jaarbericht waarin je met plezier leest en kijkt. Deel onze verhalen op jouw social media kanalen!

Jaarbericht Lister 2020