Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Lister en TivoliVredenburg

Lister en TivoliVredenburg

‘Muziek speelt belangrijke rol in herstelproces, juist nu’

Lister, de organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met psychische kwetsbaarheid, en Utrechts muziekpodium TivoliVredenburg verlengen het project ‘Muziekmakers’. Tientallen Lister-cliënten krijgen via TivoliVredenburg de kans een aantal middagen muziek te maken, en zo weer vorm te geven aan hun liefde en talent voor muziek.

Muziek voor iedereen

In 2019 werd het project al op kleine schaal uitgevoerd. Met succes: deelnemers zetten op muzikaal en sociaal gebied stappen. De initiatiefnemers willen daarom meer mensen met een kwetsbare achtergrond de kans geven aan de slag te gaan met muziek. TivoliVredenburg streeft ernaar een podium te zijn voor iedereen, en werkt daarom samen met tientallen partners op het gebied van onderwijs, cultuur en welzijn. Lister ziet dat muziek van grote waarde kan zijn voor cliënten, en wil daarom samenwerken met verschillende Utrechtse culturele instellingen.

Muziekmakers 2020

De komende anderhalf jaar worden muziekworkshops gegeven aan tenminste vier groepen, en in totaal zeker honderd deelnemers. De eerste groep gaat eind oktober (coronaproof) van start. Hanno Tomassen, programmeur bij TivoliVredenburg: ‘Onze missie ‘een leven lang muziek voor iedereen’ vatten wij letterlijk op. Muziek is in staat om levens te veranderen en mensen (opnieuw) aan hun omgeving te verbinden. We zijn blij daar een duurzame bijdrage aan te kunnen leveren samen met Lister.’

Muziekmakers wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie.