Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Lachen met Leefstijl

Lachen met Leefstijl
Cliff Pinas en Kim Borguis

Lister besteedt veel tijd en aandacht aan een gezonde leefstijl voor cliënten en collega´s. Van 5 tot en met 9 juli vond de Leefstijl-week plaats. Een week vol activiteiten in het teken van meer bewegen en gezond eten. Samen vierden we dat leefstijl belangrijk is, en deelden we samen ervaringen en kennis; met medewerkers en cliënten.

Fietsen voor een smoothie
Als ludieke actie kwamen Kim Borghuis – projectleider Leefstijl – en beweegspecialist Cliff met de smoothiefiets langs op alle Lister-locaties. De aanwezigen werden uitgedaagd om op ‘eigen kracht’ een heerlijke smoothie bij elkaar te fietsen. In het begin ging dat een beetje onwennig, maar nadat de eerste was geweest, werd er vaak nog wel een 2e of 3e smoothie bij elkaar gefietst.

Wie fietst er een smoothie bij elkaar?
Kim Borhuis en Cliff Pinas van Lister gaan ervoor!

 

Beweging
Ook werden de medewerkers, cliënten en andere voorbijgangers in beweging gebracht door Cliff. Een korte ‘take-a-break’ om met elkaar te bewegen en de spieren strekken. Voor iedere groep geheel op maat en dat verliep met veel enthousiasme!

Masterclasses lachen
De dagen werden afgesloten met een ontspannende masterclass. Tijden de masterclass Slaap werden kleine tips en tricks uitgewisseld om direct mee aan de slag te gaan. De masterclass Ademhaling leerde je waarom ademhaling zo belangrijk is. De masterclass Ontstressen gaf praktische tips om de volgende dag gelijk mee aan de slag te gaan. En als afsluiter werd er hard gelachen tijdens de masterclass Lachen. De masterclasses zijn goed ontvangen!

Leefstijlcoaches
Het is voor Lister belangrijk om leefstijl nog meer te verbinden in onze organisatie en op de locaties. Zo worden er Leefstijlcoaches opgeleid en is er op verschillende manieren aandacht voor leefstijl.