Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Koningin Máxima bezoekt Lister

Koningin Máxima bezoekt Lister

Woensdagmiddag 14 oktober ontving Lister bezoek van Hare Majesteit Koningin Máxima. Het werkbezoek stond in het teken van het Gebiedsteam ggz, een netwerksamenwerking tussen Lister en Altrecht. Samen bieden Lister en Altrecht begeleiding en behandeling aan mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid dichtbij huis, in de wijk. Het werkbezoek vond plaats bij Enik Recovery College in Hoograven. 

Lister en Altrecht startten in 2018 met deze netwerksamenwerking, waaraan ook andere (zorg)organisaties meewerken. Begeleiders van Lister en behandelaars van Altrecht bieden persoonlijke ondersteuning dichtbij en afgestemd op ieders individuele behoefte. Mensen met psychische klachten, een verstandelijke beperking of een maatschappelijk probleem krijgen zo sneller, betere ondersteuning. In totaal zijn er in Utrecht en omgeving elf teams actief die bijna 850 cliënten vanuit Lister begeleiden. Altrecht behandelt ongeveer 3.000 patiënten vanuit het Gebiedsteam ggz. 

Enik Recovery College
Naast drie gesprekken met bestuurders, medewerkers, cliënten en hun naastbetrokkenen over het Gebiedsteam ggz sprak de koningin met de oprichters en ervaringsdeskundigen van Enik Recovery College. Dit centrum voor ontwikkeling en scholing rondom herstel bestond in mei vijf jaar en trekt inmiddels jaarlijks bijna 1000 unieke deelnemers die door middel van trainingen en workshops werken aan hun herstel.

Hartverwarmend bezoek
Voor Lister was het heel belangrijk en bovendien hartverwarmend dat koningin Máxima een werkbezoek kwam brengen. Zij liet een grote betrokkenheid zien bij mensen met een psychische kwetsbaarheid. Juist in deze tijd hebben we deze steun hard nodig. Het werkbezoek  vond plaats met inachtneming van de geldende richtlijnen rondom het coronavirus.

Tijdens de middag waren er ook een aantal fotografen en verslaggevers aanwezig. Dat heeft geleid tot behoorlijk wat aandacht in de media, bijvoorbeeld dit artikel in het AD, of dit filmpje van royal reporter Rick Evers.

Fotografie: Elizabeth Wattimena