Nieuwsoverzicht

Kom naar de Turkse theetuin

Kom naar de Turkse theetuin

Lister organiseert dit jaar de tweede editie van ‘Turkse Theetuin Overvecht’ (Çay Bahçesi). Hierbij in de bijlage de flyer voor het evenement dat zal plaatsvinden op 8 december 2018. Met uiteraard aan jullie de vraag om de flyer uitgebreid te verspreiden, met name onder Turkse jongeren (12+) en hun ouders.

Dans en muziek
Vorig jaar was de Theetuin goed bezocht en een succes qua onderlinge ontmoeting en sfeer. Dit jaar willen we er ook weer een mooi evenement van maken met naast dans en muziek ook een inhoudelijk thema.

We zien dat de communicatie tussen ouders en jongeren vaak niet soepel verloopt en dat de verwachtingen die er naar elkaar zijn kunnen bijdragen aan psychische problemen. Met behulp van theater zullen we dit onderwerp onder de aandacht brengen. De dagvoorzitter zal in gesprek gaan met de zaal over de herkenbare situaties.

Naast het programma met muziek, dans en theater in de zaal kunnen deelnemers meedoen aan een test: “Test je geluk”. Met dit instrument kunnen we zowel met jongeren als ouders in gesprek over hoe gelukkig zij zich voelen en wat dat beïnvloedt.

 

Bespreekbaar maken
Naast het bespreekbaar maken van mentale gezondheid, in een aangename omgeving, willen we bezoekers ook laten weten bij wie zij terecht kunnen. We willen op een informele manier verbinding creëren tussen zorgverleners en de buurtbewoners. Hiermee hopen we dat op het moment dat bewoners hulp nodig hebben de drempel ook een stuk verlaagd is om naar een hulpverlener toe te stappen.

Wij hopen veel jongeren en ouders te mogen ontmoeten deze middag.

Help ons!
Maar natuurlijk hopen we ook dat we jullie, onze samenwerkingspartners, deze middag zullen treffen! Willen jullie ons helpen deze flyer verder te verspreiden en bekendheid voor dit evenement te vragen?