Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Kick-off leefstijl onderzoek binnen Lister

Kick-off leefstijl onderzoek binnen Lister

Lisanne Koomen, onderzoeker bij Lister en psychiater in opleiding bij het UMC Utrecht, doet onderzoek naar het effect van gezonde leefstijl op psychisch herstel. In dit onderzoek gaat Lister samen met het onderzoeksteam aanvullende leefstijlinterventies aanbieden. Begin april werd het Muva leefstijl onderzoek binnen Lister feestelijk afgetrapt. 

Tijdens de kick-off kwamen alle deelnemende locaties digitaal bijeen en werd er gesproken over het belang van leefstijl in de herstelbegeleiding. In een korte video daagde Theo den Hertog iedereen uit om aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl. 

De onderzoekers gaven tips over hoe je het gesprek over leefstijl met elkaar aan kunt gaan. Ook gaven zij uitleg over het nieuwe aanbod van leefstijlinterventies. Dit bestaat o.a. uit begeleiding gericht op bewegen, slaap, gezonde voeding en stoppen met roken.

De deelnemende locaties ontvingen een leefstijl goodiebag waarmee zij op hun locatie het gesprek over leefstijl gaande kunnen houden. De komende maanden starten de volgende locaties met nieuwe interventies.

Lisanne: “We hopen hiermee begeleiding op het gebied van gezonde leefstijl een vast plekje te geven in de herstelbegeleiding van Lister.  We zijn dan ook heel benieuwd naar de eerste ervaringen van de deelnemende locaties aan het onderzoek!”