Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Jan Berndsen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Jan Berndsen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Lister is Jan Berndsen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Koos Janssen van Zeist reikte de onderscheiding uit. De online nieuwjaarsbijeenkomst waaraan Lister medewerkers deelnamen stond in het teken van het afscheid van Jan Berndsen als bestuurder van Lister. Daarnaast maakten de kijkers kennis met Juul Reinking als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Samen met Theo den Hertog, ook bestuurder van Lister, keek zij vooruit naar de komende tijd.

De onderscheiding was een grote verrassing voor Jan. Hij krijgt hem vanwege zijn grote inzet voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, aldus burgemeester Janssen. Jan was als bestuurder van Lister één van de initiatiefnemers van herstelgericht werken en de inzet van ervaringsdeskundigen. Eerst binnen Lister, maar al snel ook samen met anderen binnen geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Vanwege de coronamaatregelen werd de onderscheiding opgespeld door zijn vrouw, Ada Visscher.

Jan Berndsen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

Lister heeft vandaag afscheid genomen van een zeer betrokken en ondernemende bestuurder die een gezonde organisatie achterlaat met een duidelijke visie op de zorg voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Een visie waaraan we samen met de nieuwe bestuurder Juul Reinking en haar directe collega Theo den Hertog de komende jaren nog verder invulling zullen geven.