Nieuwsoverzicht

Iftarmaaltijd ´Samen staan we sterk´

Iftarmaaltijd ´Samen staan we sterk´

Verschillende Overvechtse organisaties, waaronder Lister, organiseren op vrijdag 16 juni een gezamenlijke iftarmaaltijd. Het thema van de iftar is ´Samen staan we sterk´.

Iftar is de maaltijd die tijdens de ramadan gegeten wordt direct na zonsondergang. Families en vrienden komen dan vaak bij elkaar om samen te eten. In Noord-Afrika bestaat iftar vaak uit harira, een dikke soep met kikkererwten, lamsvlees en linzen. In Turkije worden voornamelijk olijven gegeten. Zoete melkdranken en fruit staan in India op het menu. Daarnaast worden er tijdens de iftar ook de nodige zoete gebakjes genuttigd om energie op te doen. Tijdens de iftarmaaltijd op vrijdag 16 juni zijn er verschillende lekkernijen om te proeven.

Samen staan we sterk

In Nederland wordt een iftar al een tijdje ingezet om moslims en niet-moslims samen te brengen. Om verbindingen in de wijk te stimuleren, organiseert Lister daarom samen met andere organisaties een iftarmaaltijd. Lister en de andere organisaties bundelen de krachten om zich in te zetten voor de wijk. Samen met bewoners.

Datum, tijd en locatie iftarmaaltijd

Maak kennis met elkaar en ontmoet elkaar op vrijdag 16 juni tijdens de iftarmaaltijd. De iftar is van 20:30 tot 22:00 uur. Er wordt gegeten in Partycentrum Luxury, Oregondreef 23 in Utrecht.

Bekijk hier de uitnodiging.