Spring naar content
Nieuwsoverzicht

House in Motion heeft plek voor nieuwe deelnemers!

House in Motion heeft plek voor nieuwe deelnemers!

Lister zit samen met Altrecht, UMC Utrecht, sportaanbieders Spat Verandert, Studio Patricia en Dansschool van Harten, Socialrun en de gemeente Utrecht in de alliantie die het House In Motion project heeft opgezet. Het online beweegplatform House in Motion is nu een maand gestart en de deelnemers zijn enthousiast! Er is nog plek voor nieuwe deelnemers en tot half maart zijn de lessen gratis.

Wat is House in Motion?
House in Motion is een online beweegplatform voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Mensen met een psychische kwetsbaarheid kunnen meedoen aan online sportlessen (pilates, fitness en dans) en op die manier kennis maken met verschillende vormen van bewegen. Ze volgen de lessen in een kleine vaste groep zodat het mogelijk is om sociale contacten op te doen, vertrouwd te raken met elkaar en ervaringen uit te wisselen.

Trainer Marloes vertelt over de eerste lessen: “Dat zijn vaak spannende momenten, ook voor mij. Iedereen is anders en maakt weer andere dingen mee in een les. Doordat we na de training even napraten leren we elkaar kennen. Ook is er ruimte om dingen te bespreken die lastig kunnen zijn of juist heel goed gingen. Zo leren we van elkaar!”

Hoe werkt het?
Deelnemers kunnen zich opgeven via de website en krijgen dan een kennismakingsgesprek met een van de sportcoaches waarin ze hun beweegwensen kunnen aangeven en eventuele barrières kunnen bespreken. Na dit kennismakingsgesprek kunnen deelnemers een proefles kiezen. Als dit bevalt, kunnen ze doorgaan met de beweeglessen. De sportcoaches zijn van reguliere sportscholen en hebben ervaring met het lesgeven aan mensen met een psychische kwetsbaarheid. Ervaring met sporten is niet nodig.

Enkele reacties van deelnemers: “Ik heb geleerd dat ik meer kan dan ik denk. Als je vermoeid bent, kun je het altijd nog wel even volhouden, dat voelt goed!”

“Ik heb een betere dag als ik gesport heb, mijn lichaam voelt dan fijner.”

Aanbod en aanmelden
Ben je enthousiast geworden? Kijk dan voor meer informatie op de website: www.houseinmotion.nl