Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Herstel en Visagie in Inspiratiehuis Nieuwegein

Het Inspiratiehuis is een plek voor en door deelnemers. Je mag hier komen leren, groeien, jezelf ontwikkelen vanuit het principe van wederkerigheid. Dat betekent dat als je iets komt ´halen´ (bijvoorbeeld je wilt een pop-up bedrijfje beginnen met behulp van het Inspiratiehuis, of je komt een training volgen), je ook iets komt ´brengen´, in de vorm van vrijwilligerswerk of een klus doen voor het Inspiratiehuis. Wil weten wie er nu allemaal actief zijn bij het Inspiratiehuis? Neem een kijkje bij ons team. Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij het Inspiratiehuis? Kijk dan op de pagina Meedoen.

Herstelgroepen

In een herstelgroep kun je vrijuit delen wat je hebt meegemaakt en waar je naartoe wilt in het leven. Iedereen in de groep heeft bepaalde overeenkomsten en kwetsbaarheden, en daardoor kun je herkenning vinden bij elkaar. Het is een plek waar je jezelf mag zijn en waar je kunt praten over wat je bezighoudt. Je steunt elkaar en leert nieuwe mensen kennen.

Vrouwen met Autisme

In mei is er gestart met een herstelgroep voor vrouwen met autisme! De Vrouwengroep vindt eens in de 2 weken plaats op de dinsdagmiddag van 15.00 – 16.30 uur. Alle vrouwen met autisme of een vermoeden van autisme zijn welkom om mee te doen! De volgende data zijn: 5 september 2017 15:00 – 16:30 en 19 september 2017 15:00 – 16:30. Meer informatie en aanmelden.

´Herstellen door Vertellen´

Iedereen heeft een verhaal te vertellen! In deze wekelijkse werkgroep staan onze eigen verhalen centraal. We vertellen elkaar onze verhalen, want verhalen verbinden. Vooral onze eigen verhalen maar ook andere verhalen komen aan bod. Soms doen we een oefening voor verdieping of we doen een verteltechnische oefening. Hierbij kun je denken aan oefenen met improviseren, snelle schakeling van onderwerpen, beargumenterende antwoorden geven en onderlinge sociale interactie. Hierdoor leer je ´spelenderwijs´ je eigen mening te formuleren, word je geïnspireerd door de verhalen van anderen en aangemoedigd om uit je comfortzone te komen en je eigen stem te vinden. Vanaf 1 september elke vrijdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur. Meer informatie en aanmelden.

Herstelwerkgroep 35+

  • Ben jij 35 jaar of ouder?
  • Heb je zin in een goed gesprek?
  • Wil je leren omgaan met je beperking en verbeteringen zien?
  • Wil je je levensverhaal / ervaring met anderen delen?
  • Wil je van je afpraten over wat je meemaakt in je dagelijks leven?
  • Wil je je successen delen of iets leuks vertellen?

Doorlopend iedere donderdagmiddag in de even week, 31 augustus 2017 14:00 – 16:00, 14 september 2017 14:00 – 16:00 en 28 september 2017 14:00 – 16:00. Meer informatie en aanmelden.

Visagie in Inspiratiehuis Nieuwegein door Melissa de Kruijf!

“Visagie in het Inspiratiehuis?”, zult u misschien denken… Toch is dat hier wel op zijn plaats. Het Inspiratiehuis biedt mensen allerlei wegen om te werken aan herstel, inspiratie en zelfvertrouwen. En hier kan uiterlijke verzorging zeker een belangrijke rol spelen!

Vanaf 1 september a.s. is Melissa iedere donderdagmiddag van 13.00 tot 16.30 in het Inspiratiehuis voor iedereen die zich op wil laten maken. Je kunt zo binnenlopen, maar een afspraak maken mag ook (tel.nr. (06) 404 554 11). Meer informatie en aanmelden.