Spring naar content
Nieuwsoverzicht

‘Heb de gore moed er te zijn´

‘Heb de gore moed er te zijn´

Tijdens het FACT-congres in september gaf Martijn Kole de Remmers van Veldhuizen-lezing. Hiermee heeft hij veel mensen geraakt.

Martijn Kole: ‘Mensen die ernstig psychiatrische ontwrichting mee maken, kunnen de moed verliezen om in onze samenleving mee te doen ondanks alle hulp die beschikbaar is. Vanuit eigen ervaring die begint in de Janskerk, tijdens een studiegroepje bij de studenten gemeente in Utrecht. We bestudeerde het boek van Paul Tillig “de moed om te zijn” toen ik nog diep in de psychiatrie en eindigt hier op het FACT congres. In de Janskerk ga in op mijn zoektocht terug naar de samenleving. Ik zal proberen woorden te geven aan een fundamenteel proces waar veel mensen die bij FACT in behandeling zijn mee worstelen maar wat haast niet zichtbaar is. Ik zal pleiten voor het begrijpen en aansluiten van de behandeling bij dit proces.’

De woorden heeft Martijn Kole volgens ons heel goed gevonden. Dat blijkt onder andere uit verschillende reacties van de aanwezigen. ‘Heb het gore moed er te zijn´.

Een reactie op YouTube:

“Wauwwwww Martijn, chapeau! Wat ben ik ontroerd en blij dat ik de eerste schreden bij HEE bij jou in 2006 heb mogen gaan zetten in Blerick. Ik weet het nog goed. Wat bijzonder dat jouw ouders in de zaal hierbij waren en dat ze mogen en kunnen zien wie jij BENT. Dank je voor het delen van dit filmpje met een verhaal van en voor zo velen……….Dank!”

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.