Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Hartverwarmende initiatieven en tips voor de komende tijd 

Hartverwarmende initiatieven en tips voor de komende tijd 

‘Het coronavirus houdt ons in de greep. Ons én de rest van de wereld’, zo sprak Mark Rutte maandagavond 16 maart. Niets is minder waar. De komende tijd – misschien zelfs een jaar – moeten we het met elkaar doen. Door voor elkaar te zorgen en op elkaar te letten.
En zo zijn er afgelopen tijd al mooie initiatieven ontstaan waarmee we elkaar daadwerkelijk helpen, op allerlei manieren. Want iedereens behoefte ligt ergens anders: van een oppas tot aan sociaal contact, van boodschappen tot aan een hond die uitgelaten moet worden. Hierbij wat initiatieven op een rij. 

 

Gewoon mensen die mensen willen helpen

Dit is opgezet door studenten die nu tijd ‘over’ hebben. Een platform waar mensen zich – vanuit het hele land – kunnen aanmelden om hulp te bieden én te vragen.

Corona in beeld: wie zijn jouw helden?

De huidige situatie biedt ook een ander beeld. Een beeld van mensen die elkaar helpen. De één door te doen, de ander met kennis en kunde. Wie zijn jouw helden? Ann Sofie Falter legt deze vast. Deel jouw verhaal!

Durf te vragen en te helpen: coronagroep

Wat begon als een Facebookgroep, is binnen no time uitgegroeid tot een website. Je kunt per provincie aangeven wat je nodig hebt. Of wat jij kunt bieden!

Rode Kruis introduceert een speciale hulplijn voor mensen die in thuisisolatie en quarantaine zitten

Marieke van Schaik, directeur van Rode Kruis, licht toe: ‘We krijgen signalen dat er veel ouderen zijn met zorgen. Via de Rode Kruis Hulplijn kunnen we over de zorgen praten, advies geven over hun specifieke situatie en waar nodig ook doorverwijzen naar de juiste hulp. Hiermee willen we zorgen wegnemen in een onzekere tijd’.
Je kunt Rode Kruis Hulplijn bellen via: 070 – 4455888.

Digitaal contact

Met je telefoon, laptop of computer kun je contact leggen met familie, vrienden en collega’s. Bel elkaar als je je verveelt of er even doorheen zit. Zo blijven we toch, ondanks de afstand, met elkaar in contact. Google Hangouts, Skype, Zoomen, FaceTime, Whatsapp videobellen: er zijn legio aan opties. 

Utrechtse initiatieven verzameld

Indebuurt heeft alle acties in Utrecht op een rijtje gezet.
Denk zelf ook even aan jouw omgeving. Kun jij iemand helpen? Of heb jij hulp nodig? Houd elkaar in de gaten.

Heb jij een mooi voorbeeld van een andere beweging? Meld het ons, dan delen wij het graag. 

 

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.