Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Groen en dieren

Groen en dieren

Het BinnensteBuiten is een inspirerende plek in de natuur waar mensen door non-verbale coaching, training en therapie werken aan groei en het vergroten van mentale draagkracht. Enik Recovery College biedt zowel een peer support leeromgeving met programma-aanbod als een ontmoetingsplaats voor informele peer support. Beide organisaties gaan uit van de kracht van het inzetten van eigen ervaring en zijn erop gericht een veilige omgeving te creëren waarin mensen de ruimte krijgen om te werken aan persoonlijk herstel. Gemeenschappelijke waarden zijn gelijkwaardigheid, wederkerigheid, vertrouwen en onderlinge steun. Enik en Het BinnensteBuiten zijn een verkennende samenwerking gestart waarin ze samen Retreats Lichaamswerk organiseren. Deze duren vier dagen, waarbij mensen die te maken hebben met impactvolle mentale problemen, leren hoe ze hun lichaam kunnen gebruiken als kompas voor meer vertrouwen en welbevinden. 

‘Juist ook het buitenzijn deed mij goed’

Versterk jezelf door lichaamswerk, te midden van groen en dieren. Ga mee op zelfonderzoek en maak contact met de signalen die je lichaam geeft. Zo train je jezelf in het op tijd herkennen van spanning, ontwikkel je tools om jezelf in rust te brengen en ervaar je de wijsheid van het lichaam.

Geitenyoga 

Er wordt gewerkt met rots en water,  yoga met geiten, dans, contact met paarden, aandacht voor de adem, en creativiteit. Er is ruimte voor het delen van ervaringen en onderlinge steun in een veilige bedding.

Tijdens deze Retreat slaap, ontbijt en dineer je bij Enik in Hoograven en ga je overdag naar Het BinnensteBuiten in Groenekan. Het BinnensteBuiten ligt in de weilanden en daar waar mogelijk zullen we veel buiten zijn. We maken een vuur, voelen het gras onder onze voeten, en hebben tijd om in de wolken te staren.  We combineren het ervaren van de elementen met innerlijk (herstel)werk.

Het BinnensteBuiten van Lister
Foto: Het Binnenstebuiten

 

Facilitators

Marieke Joling, lichaamstherapeute Het BinnensteBuiten en Annemarije Sjoerdsma, lichaamsgerichte peer facilitator Enik

 • De gemeente Utrecht dekt de kosten voor haar inwoners en die van omliggende gemeenten. Lees voor aanmelding de voorwaarden.
 • Overnachtingen in een eigen, ruime kamer op basis van volpension.
 • Deelnemen in een groep van maximaal 8 personen.
 • Je gaat met de eigen fiets of met eigen (ov) vervoer naar Groenekan. 

Reacties van de deelnemers:

 • Ik vond het ontzettend fijn om in alle rust en ruimte te mogen oefenen met het verbinden van mijn lijf.
 • Juist ook het buitenzijn deed mij goed. Balans tussen activiteit en rust vond ik ook fijn. Mooi en waardevol programma. Ook uitdagend en tegelijkertijd de mogelijkheid en ruimte voor je eigen grenzen, en hoe je daarmee om wilt gaan. Combi Marieke & Annemarije is ook erg fijn.
 • Prachtige omgeving, zeer rustig en zinvol. Heerlijke dieren om mij heen en pure groep retraiters. 
 • Heel mooi, waardevol, verrijkend, inspirerend, gevoelig, verbindend, intensief.
 • Ik voel me dichter bij mijzelf. Bepaalde oefeningen neem ik mee. Het is een herinnering aan hoe belangrijk (buiten) niksen voor me is, en in beweging zijn.
 • Meer contact met mijn lichaam en emoties. Positief en hoopvol gevoel. 
 • Ik merk dat ik steeds meer op mezelf durf te vertrouwen.

In april vond de eerste Retreat plaats, in juli komt er nog een én in september. Wil je ons volgen? 

www.hetbinnenstebuiten.nl

insta: @hetbinnenstebuiten

https://www.facebook.com/hetbinnenstebuiten

www.enikrecoverycollege.nl
https://www.facebook.com/EnikRecoveryCollege