Terug naar het nieuwsoverzicht

Enik Recovery College neemt Douglas Bennett Award in ontvangst

28 april 2022

Vanwege de lockdown kon Jaap van Weeghel  op 18 november 2021 de Douglas Bennett Award slechts digitaal aan Enik Recovery College uitreiken. Afgelopen maandag, 25 april, heeft Jaap in het bijzijn van een aantal medewerkers van Enik de oorkonde en het kunstwerk, gemaakt door Margo van Strijp, alsnog aan Ton Verspoor en Dylan Peters van Enik overhandigd. Enik, nogmaals gefeliciteerd!

Waarom kreeg Enik de award?

Volgens de jury is Enik Recovery College een unieke voorziening buiten de ggz met een geheel eigen visie op wat kwetsbare mensen nodig hebben om weer op te kunnen krabbelen. Zij worden gezien als koploper in hun visie én in het realiseren van een zeer uiteenlopend aanbod aan herstelactiviteiten, die in nauwe samenwerking met deelnemers worden opgezet en uitgevoerd. De jury had niet alleen veel waardering voor het gegeven dat het project een grote inspiratiebron is voor anderen in Nederland, maar ook omdat het project zich telkens weer blijft doorontwikkelen en vernieuwen. 

De Douglas Bennett award

De Douglas Bennett Award wordt toegekend door Kenniscentrum Phrenos. De Award is vernoemd naar Douglas Harley Bennett (1918-1997), een Engelse psychiater die veel heeft betekend voor de rehabilitatiebeweging, niet alleen in Engeland maar in de hele wereld en ook in Nederland. De award wordt door een jury toegekend voor een groep mensen die samenwerkt aan een project of initiatief rond kwaliteitsverbetering in de behandeling en/of begeleiding van mensen met ernstige psychische problemen ten behoeve van rehabilitatie en herstelondersteuning. In 2021 behoorde naast Enik Recovery College ook TUNE IN tot de genomineerden. TUNE IN is voor mensen met een psychisch kwetsbaarheid voor wie muziek een middel is om te bouwen aan herstel en is een initiatief van TivoliVredenburg en Lister.

Deel via:

Het laatste nieuws

Muzikale eindpresentatie Tune In!

Op 7 november gaven deelnemers van Tune In in Tivoli hun muzikale eindpresentatie. Tune In is een muziekproject voor cliënten...

Pilot Herstelondersteunende Intake veelbelovend 

Drie huisartsenpraktijken in Utrecht Oost experimenteerden in 2021-2022 met een nieuwe benadering van mentale gezondheid. Praktijkondersteuners en professionele ervaringsdeskundigen van...

Openingstijden en programma Enik rondom feestdagen

Ken je mensen of heb je zelf last van de donkere dagen rond Kerstmis? Daar is bij Enik Recovery College...