Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Een leven met psychoses

Een leven met psychoses

De aanname dat iemand (of jijzelf) met een psychische kwetsbaarheid geen ‘normaal’ leven kan hebben, is gelukkig niet waar. Dat bewijst onder andere Miranda in de documentaire ‘Ik had ook Miranda kunnen zijn’. Deze documentaire is tot stand gekomen met theatermaker Nynka Delcour. Haar broer heeft de diagnose schizofrenie, waardoor ze van jongs af aan zichzelf vragen stelt over ‘wanneer ben je gek en wanneer niet?’, want: waar ligt die grens?

Vind je het gek!

Nynka en Miranda hebben elkaar ontmoet bij een theatervoorstelling ‘Vind je het gek!’. Hier kwamen zes verhalen aan bod, stuk voor stuk van mensen met een psychische kwetsbaarheid en die in alle openheid hun hersteltraject bespreken.  

Ervaringsdeskundigheid als bron van inspiratie

Miranda van den Broek, ervaringsdeskundige bij Lister, is gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis. Ze is opgenomen geweest, maar ze is ook afgestudeerd natuurkundige, heeft een gezin met twee kinderen en met haar man een huis gekocht. En toch heeft ze vaak last van de bijwerkingen van haar medicatie en psychoses. Hoe ziet haar herstel eruit, hoe dóet ze dat? En wat zegt haar eigen psychiater erover?

Première van de documentaire

Voor iedereen die interesse heeft in de geestelijke gezondheidszorg en herstelkracht is dit een prachtige kans om bij te wonen. Neem per e-mail contact op met Jolanda Seinen: jolanda@krachtvandebeleving.nl. De feestelijke première vindt plaats op vrijdag 17 mei. 

En wil je meer lezen over deze documentaire? Kijk dan op de website

 

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.