Terug naar het nieuwsoverzicht

Coming Out Day bij Lister

11 oktober 2022

Op Coming Out Day staan we stil bij de verschillen en diversiteit tussen mensen.

Op Coming-Outdag (Engels: Coming Out Day), die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het uit de kast komen oftewel de coming-out; het moment dat (LHBT) mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Coming-Outdag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

Lister podcast LHBTI+
Uit cijfers blijkt dat LHBTI’ers vaker te maken krijgen met psychische klachten. Hoe zien onze collega’s dit in hun omgeving, zowel privé als in hun werk? En hoe kunnen we met elkaar zorgen voor een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt? Aan de hand van deze vragen en meer gingen collega’s van Lister in gesprek.

Onze collega´s Sacaja en Danny spraken openhartig over hun ervaringen. Hoe kijken zij terug op zij hun coming out? Hoe hebben zij dit ervaren en hoe werd hierop gereageerd? Luister onze podcast.

Deel via:

Het laatste nieuws

Muzikale eindpresentatie Tune In!

Op 7 november gaven deelnemers van Tune In in Tivoli hun muzikale eindpresentatie. Tune In is een muziekproject voor cliënten...

Pilot Herstelondersteunende Intake veelbelovend 

Drie huisartsenpraktijken in Utrecht Oost experimenteerden in 2021-2022 met een nieuwe benadering van mentale gezondheid. Praktijkondersteuners en professionele ervaringsdeskundigen van...

Openingstijden en programma Enik rondom feestdagen

Ken je mensen of heb je zelf last van de donkere dagen rond Kerstmis? Daar is bij Enik Recovery College...