Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Casa Confetti: wonen in een studentenhuis

Casa Confetti: wonen in een studentenhuis
House for rent motion graphic line icon animation. Alpha channel will be included when downloading the 4K Apple ProRes 4444 file only.

Casa Confetti is een groepswoning in een studentenflat op de Uithof voor studenten met ASS. Hier wonen studenten maximaal twee jaar, waarbij zij begeleiding krijgen bij het toewerken naar zelfstandigheid. De groepswoning telt 4 slaapkamers en een gedeelde keuken en badkamer. Eén keer per week is er een begeleidingsmoment die bestaat uit groepsbegeleiding en een individueel gesprek.

Tijdens de groepsbegeleiding wordt er met elkaar gegeten. Voorafgaand wordt er door 1 of 2 studenten gekookt. Na het eten is er een huisoverleg waar besproken wordt hoe het samenwonen gaat en worden bijvoorbeeld de huishoudtaken verdeeld. Na het groepsmoment is er tijd voor een individueel gesprek waarbij er op verschillende levensgebieden begeleiding wordt gegeven (sociale contacten, dagbesteding, studie en wonen).

Samenwerkingsverband
Casa Confetti is een Samenwerkingsverband tussen de Stichting Studenten Huisvesting, de Universiteit van Utrecht en Lister. Begeleiding gaat op basis van een maatwerkvoorziening via het Buurtteam.

Kamers vrij
Op dit moment zijn er geen wachtlijsten en de verwachting is dat er binnenkort weer kamers vrij komen. Ken jij iemand die hiervoor in aanmerking zou willen komen? Neem dan contact op met persoonlijk begeleider Jessy van den Berg.