Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Bezoeker en expert in één: zo was Stranger in the City 

Bezoeker en expert in één: zo was Stranger in the City 

De ISPS Conferentie was een bijzondere ervaring. In Rotterdam verzamelden zich experts, ervaringsdeskundigen en bezoekers vanuit alle windstreken om van inzichten te wisselen. Lister was er ook bij. 

 

Marokkaanse thee en schoenen uit 

Sabah Nhass en Karin Kraaij gaven een workshop over de wijze waarop de begeleiding bij Lister Daar-Na wordt vormgegeven. Zij werden hierin ondersteund door Ahmed Salama en Nisa Yildrim. Met hun kennis en ervaring is deze cultuurspecifieke woonvorm tot een plek uitgegroeid waar al bijna drie jaar mensen beschermd wonen.
Bij binnenkomst kreeg iedereen traditionele Marokkaanse thee aangeboden en werd vriendelijk verzocht de schoenen uit te doen. Zo ontstond er een andere sfeer – en kwam er nieuwe energie. 

 

Op bezoek bij Lister Daar-Na 

De verschillende ontmoetingen kleurden de dag. Er werd bijvoorbeeld belangstelling getoond in het langskomen bij Daar-Na, omdat andere organisaties eenzelfde woonvorm willen opzetten. Zij hebben inspiratie en een voorbeeld uit de praktijk nodig. Daarnaast wil een psychiater van Marokkaanse afkomst ook graag een avond bijwonen – wanneer de moeders van cliënten aansluiten. Alleen daarom kunnen we al met succes terugkijken op deze dag. 

 

‘Ik had ook Miranda kunnen zijn’

Miranda van den Broek presenteerde de documentaire ‘Ik had ook Miranda kunnen zijn’. Deze documentaire, die nu ook in het Engels te zien is op YouTube, kwam binnen bij de kijkers. Er kwamen verschillende reacties, maar de meest treffende was wel de volgende: 

Je kunt op realistische wijze zien wat onder andere helpt bij herstel: niet per se iets medisch, maar steun uit de omgeving, doelen stellen, zingeving, peer support”. 

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.