Spring naar content
Nieuwsoverzicht

Familiesymposium in Zeist verschoven!

Familiesymposium in Zeist verschoven!
Door de verscherpte coronamaatregelen én het feit dat we liever live het onderwerp van het familiesymposium bespreken dan online, hebben we tot onze spijt besloten om het familiesymposium van a.s. donderdag te verschuiven naar een nader te bepalen moment in het voorjaar van 2022.
Wij hopen dat u ook dan kunt en wilt deelnemen! Zodra een nieuw tijdstip bekend is, zullen we dit bekend maken.
——————————————

 

Op donderdag 18 november organiseren Lister en Altrecht samen het jaarlijkse familiesymposium. Het duurt van 14.00 – 16.15 uur en vindt plaats in de kapel, Gedachtengang 2, 3705WH in Zeist.

Is het bestaan met een psychische kwetsbaarheid omringd met juiste zorg, of overheerst het ontbreken van zorg? Welke uitdaging en obstakels komen we tegen om met alle betrokkenen die zorg te geven? Kan de weg ingeslagen worden naar een meer zorgeloos bestaan voor cliënt en naaste?

In het symposium komen ervaringsverhalen en nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg aan bod, zoals netwerkpsychiatrie. Samen gaan we in gesprek over dit thema. Doe je mee?

Een beperkt aantal deelnemers kan er live bij zijn, maar er is volop ruimte om online deel te nemen. Aanmelden doe je door een e-mail te sturen naar familiesymposium@altrecht.nl. Vermeld daarin je naam (eventueel ook organisatie) en de voorkeur voor live of online.

Een kleine greep uit het programma:

  • Hans van der Wurff, vertelt over zijn beleving van zorg als vader van een psychiatrisch kwetsbaar kind;
  • Jim van Os (Hoogleraar psychiatrie en voorzitter van de Divisie Hersenen van het UMC Utrecht), verzorgt dit jaar de ‘Tom Rusting’ lezing;
  • Een interactieve paneldiscussie over de dilemma’s binnen de ‘Netwerkpsychiatrie’. Het panel zal o.a. bestaan Bert Stavenuiter (Directeur Ypsilon), Jim van Os, Carola van Alphen (voorzitter Anoiksis/Vereniging voor en door psychosegevoelige mensen) onder leiding van Kitty van Elst.

Wees er snel bij want de mogelijkheden om het symposium live bij te wonen zijn beperkt. Na je aanmelding via e-mail ontvang je een bevestiging voor je deelname.

Zien we je daar?

Help ons verbeteren!

We willen graag je mening over Lister.nl weten. Heb je een paar minuten tijd voor ons?

Ik doe mee