Terug naar alle locaties

Gebiedsteam ggz Utrecht Noordwest

We begeleiden je zoveel mogelijk in jouw eigen omgeving. Lister biedt begeleiding aan huis vanuit het Gebiedsteam ggz Utrecht Noordwest. Het gebiedsteam begeleidt (vanuit Lister) en behandelt (vanuit Altrecht). Elk gebiedsteam werkt in een bepaalde gemeente of wijk. In de gebiedsteams wordt nauw samengewerkt met Altrecht en andere (zorg) partijen in de wijk. Door deze aanpak kunnen kunnen we jou ondersteunen bij de verschillende begeleidingsvragen die je hebt.

Begeleiding thuis

Ambulante begeleiding houdt in dat je thuis of dichtbij huis begeleid wordt. We ondersteunen je bij het voeren van een huishouden. Ook zoeken we met jou naar een gewenste daginvulling. Die kan bestaan uit (vrijwilligers)werk of een opleiding. Een gezonde leefstijl hoort ook bij onze begeleiding; gezond eten, voldoende bewegen en ontspannen helpen je bij je herstel. We helpen je met het contact met instanties en met allerlei andere zaken waar je tegenaan loopt in het dagelijks leven. We staan naast jou, denken met je mee en helpen je waar mogelijk. Doel van onze ambulante begeleiding is dat je weer eigen regie kunt pakken en kunt voelen dat je dit (weer) aan kunt.

Werkwijze

Als je bij Lister begeleiding krijgt, stellen we eerst samen een zorgplan op. Hierin beschrijven we doelen waar we samen aan werken. We kijken wat jouw behoeften en mogelijkheden zijn. En om je doelen te bereiken, werken we samen met ervaringsdeskundigen, trajectbegeleiders, herstelcoaches, GZ-specialisten, Enik Recovery College en diverse zorgaanbieders. Daarnaast begeleiden we ook je naasten. We kijken wat je zelf kunt en wat anderen in jouw netwerk kunnen, en we vullen waar nodig aan vanuit Lister.

Voor wie?

Lister biedt vanuit het Gebiedsteam ggz inwoners met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid begeleiding dichtbij huis, in de wijk.

Begeleiding nodig door Lister?

twee vrouwen zitten aan tafel en een vrouw schrijft

Wil je je aanmelden voor ambulante begeleiding? We streven ernaar mensen zo veel mogelijk in hun eigen omgeving te begeleiden. Daarom wordt thuis begeleiding geboden door gebiedsteams. Elk team werkt in een bepaalde gemeente of wijk. Bekijk hoe je je in jouw gemeente kunt aanmelden.

Bekijk ook

twee mannen zijn in gesprek over de administratie

Begeleiding

Begeleiding is er voor mensen vanaf 18 jaar met een psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslavingsproblematiek. Lister begeleidt mensen thuis door onze gebiedsteams ggz of met beschermd wonen.  

Een vrouw zit aan het bureau. Ze heeft lang grijs haar en ze lacht. Op het bureau liggen allemaal spullen die ze verzameld heeft.

Ervaringsverhalen

Lees de verhalen van cliënten, medewerkers, familie en naasten. Wat hebben zij meegemaakt? En wat hebben zij gedaan om zich beter te voelen? Dit zijn hun ervaringen.

Meer informatie

Gebiedsteam ggz – Welke zorg krijg ik van het Gebiedsteam ggz

Wat is het Gebiedsteam ggz? In Utrecht stad, Houten, Nieuwegein en IJsselstein Vianen en Lopik zijn in totaal 11 teams waarin medewerkers van Lister en Altrecht samenwerken.
Download Gebiedsteam ggz – Welke zorg krijg ik van het Gebiedsteam ggz, opent in een nieuw tabblad
Folder

Gebiedsteam ggz – Betrokken worden bij de zorg voor uw naaste

Het Gebiedsteam ggz vindt het belangrijk dat het netwerk van iemand met een psychiatrische kwetsbaarheid betrokken kan zijn bij de zorg. De mate waarin en de manier waarop wordt vooral bepaald door de cliënt zelf.
Download Gebiedsteam ggz – Betrokken worden bij de zorg voor uw naaste, opent in een nieuw tabblad
Folder

Zorg van Lister

Is jouw leven door een psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving ontwricht? Zoek je steun, hoop en praktische hulp? Lister ondersteunt je op jouw weg naar herstel totdat je het weer zelf kunt!
Download Zorg van Lister, opent in een nieuw tabblad
Flyer