Terug naar alle locaties

Lister Het BinnensteBuiten

Op deze groene, bruisende en inspirerende plek in Groenekan kun je werken aan je herstel en persoonlijke groei. Onder het motto ´Minder praten en meer doen en voelen´ kun je er zelfhulpprogramma’s volgen en en hulp krijgen.

Update 26-01-23: Aanmelden bij het Binnenstebuiten is vanaf nu helaas niet meer mogelijk. Lister stopt met Het Binnenstebuiten in Groenekan. Meer informatie over de sluiting en de afbouw van het aanbod vind je hier.

Begeleiding

Wij bieden herstelondersteunende zorg. De praktische begeleiding is gericht op ontwikkeling van Lister Het BinnensteBuiten biedt verschillende begeleidingsvormen en ondersteunt zo bij het vergroten van je eigen regie en veerkracht. Ons aanbod sluit aan bij de eventuele begeleiding van Lister. We werken onder meer met dieren. Dit kan inzicht geven in hoe je reageert op bepaalde situaties en wat de gevolgen daarvan zijn. Het biedt je de kans om jezelf beter te leren kennen en begrijpen.

De natuur is een medicijn voor je mentale gezondheid


Daarnaast bieden we lichaamsgerichte hulp. Dit doen we in de vorm van bijvoorbeeld yoga en meditatie. Door te ontspannen, hoor je de signalen van je lichaam beter. En door te luisteren naar die signalen, kan je beter grenzen stellen.

Wat is Lister Het BinnensteBuiten?


Ons team

We werken met een divers team, waarbij ieder teamlid een eigen specialiteit inbrengt en ervaringskennis. We zien mensen als gelijk aan onszelf. We bespreken met jou wat jij nodig hebt om je persoonlijke doelen te bereiken. Welke werkvorm dit is, bepaal jij. Wat we bieden kan op individuele basis, maar ook in groepsverband (bijvoorbeeld voor teams). Kom gerust eens naar onze maandelijkse rondleiding en voel of het iets is voor jou.

Het aanbod

  • Paardencoaching
  • Therapie met honden
  • Geitenyoga
  • Lichaamsgerichte therapie

Uitgangspunten

  • Positieve gezondheid
  • Lichaamswerk
  • Verbinding met natuur

Wat is de meerwaarde van werken met dieren?

Meer weten over Lister Het BinnensteBuiten?

Vier honden


Op de website van Lister Het BinnensteBuiten vind je meer informatie over het aanbod, de agenda, het team en wanneer er een rondleiding is.

Bekijk ook

twee mannen zijn in gesprek over de administratie

Begeleiding door Lister

Begeleiding is er voor mensen vanaf 18 jaar met een psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslavingsproblematiek. Lister begeleidt mensen thuis door onze gebiedsteams ggz of met beschermd wonen.  

Wonen bij Lister

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.