Spring naar content

Lister Utrecht Noordoost

Lister Utrecht Noordoost Zamenhofdreef voorzijde ingang kantoor

 

De locatie Utrecht Noordoost bestaat uit het team Noordoost Ambulant en het team Noordoost Beschermd Wonen. Deze teams bieden ambulante individuele ondersteuning en verblijf voor mensen met een psychiatrische aandoening en/of verslavingsproblematiek.

Ambulante Individuele ondersteuning door Lister locatie Utrecht Noordoost

Ambulante individuele ondersteuning is gericht op volwassenen (18 jaar en ouder) die zelfstandig wonen en behoefte hebben aan ondersteuning als gevolg van een psychiatrische aandoening en/of verslavingsproblematiek. Zie voor meer informatie onze pagina speciaal over Ambulante Begeleiding en eventuele aanmelding.

Beschermd wonen/verblijf door Lister locatie Utrecht Noordoost

Lister Utrecht Noordoost BW

 

Bij Beschermd wonen/verblijf maakt je gebruik van een studio/ appartement van Lister. Deze appartementen zijn verspreid gelegen in de wijken Overvecht en Noordoost. De zorg van Lister is 24/7 in de nabijheid en gericht op bevorderen van herstel, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.

Iedere cliënt heeft een persoonlijk begeleider. Met de persoonlijk begeleider worden afspraken gemaakt over de wensen en specifieke aandachtspunten. Deze afspraken worden vastgelegd in een begeleidingsplan. Daarbij wordt aandacht besteedt aan onder andere de gezondheid, de financiën, een zinvolle dagbesteding en contacten met familie en vrienden. Regelmatig wordt samen met jou geëvalueerd of doorstroom naar zelfstandig wonen mogelijk is.

Je woont in een één of tweepersoons appartement van Lister. In een  tweepersoons appartement heb je een eigen (slaap)kamer en deel je de gezamenlijke ruimtes (keuken, gezamenlijke woonkamer en badkamer) met een medebewoner. In overleg kun je ook bij Lister terecht met jouw partner of een vriend(in). Lister begeleidt ook stellen die een indicatie hebben voor zorg. Bij de eenpersoons appartementen heb je een eigen keuken, badkamer, woon- en slaapkamer. In overleg is het eventueel mogelijk om een huisdier mee te nemen.

Als je verslavingsproblemen hebt, maken we met elkaar afspraken over het gebruik van middelen.

Cultuurspecifieke woonvorm Daar-na

In 2017 is op de Zamenhofdreef een kleinschalige woonvorm (8 plekken) gestart. Het betreft een cultuurspecifieke familie ondersteunende woonvorm.  In deze woonvorm bieden we cultuurspecifieke zorgverlening, waarbij veel aandacht wordt geschonken aan de achtergronden, waarden en normen van de Marokkaanse en Turkse gemeenschap. Aanmeldingen voor deze verblijfsvoorziening betreft overwegend mannen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond, die kampen met een ernstige psychotische kwetsbaarheid.

Binnen deze woonvorm heeft iedere bewoner zijn eigen kamer, waarvan Lister de basisinrichting verzorgt. Gemeenschappelijke ruimtes, zoals de woonkamer en de keuken, worden gedeeld met medebewoners. Douche en wc worden gedeeld met twee personen.

De begeleiding en ondersteuning van de mannen geeft Lister samen met hun families vorm. Zo krijgt de familie de gelegenheid om datgene te doen wat zij vanzelfsprekend vinden én is de aandacht voor aspecten van de cultuur en religie ingebed in de begeleiding. Zie ook de speciale pagina over deze cultuurspecifieke zorgverlening of de folder.

 

Beluister hier de iPod van Daar-na! 

Aanmelden

Aanmelden kan bij team voordeur van Lister of via het aanmeldformulier op de site van Lister. Belangrijk is om er specifiek bij te vermelden dat het om ´Daar-na´ gaat.

Contactgegevens

Lister Noordoost, Daar-na
Zamenhofdreef 16-18
T (030) 292 04 98
M (06) 133 692 95
utrechtnoord@lister.nl

Netwerk

In de begeleiding die wij bieden, werken we zo veel mogelijk actief samen met familie, vrienden en mensen uit het eigen netwerk van de cliënt.

Samenwerking

Lister werkt ook samen met partners zoals verwijzers, organisatie voor arbeidsre-integratie, zorgaanbieders, buurtorganisaties, bewoners en vrijwilligers. Voor meer informatie over activiteiten in Utrecht Noordoost kun je de folder downloaden of op deze pagina kijken.

Vragen?

Kijkt dan op onze website bij de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.

Team Noordoost Ambulant en Verblijf
T (030) 292 04 98
E utrechtnoord@lister.nl

Bezoekadres kantoren:
Paranadreef 14-20
3563 AX Utrecht

Vulcanusdreef 223
3561 CJ Utrecht

Lister Utrecht Noordoost BW

 

 

Lister Utrecht Noordoost
Lister Utrecht Noordoost
Paranadreef 14-20
3563 AX Utrecht
(030) 292 04 98

Direct contact met Lister Utrecht Noordoost